Az újraélesztést tanulták a fehérvári diákok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Országos Mentőszolgálat
Az újraélesztést tanulták a fehérvári diákok

Október 16. az újraélesztés világnapja. Ehhez kapcsolódóan folytatódott a Hős benned van! elnevezésű program a Kossuth Lajos Általános Iskolában, ahol az iskolások megtanulhatták a helyes újraélesztés technikáját

A segítségnyújtás fontosságra hívták fel a gyerekek figyelmét a Kossuth Lajos Általános Iskolában egy rendhagyó tanóra keretében. Az újraélesztés világnapjához kapcsolódóan a felső tagozatos tanulóknak Klupács Péter mentőtechnikus tartott előadást és mutatta be a helyes technikát.

"Fontos a megfelelő testhelyzet felvétele, hogy egyenes háttal, nyújtott karral tudjuk végezni az újraélesztést. Kell hozzá egy kis ritmusérzék is, hiszen percenként 100-120 mellkasnyomást kell elvégeznünk"-tudtuk meg Klupács Pétertől, a HUBA Rescue24 technikai mentősétől.

A legfontosabb azonban az, hogy a fiatalok felismerjék a vészhelyzetet. Az intézményben egész évben kiemelt figyelmet fordítanak tanórák keretében arra, hogy a gyerekek merjenek segítséget kérni és nyújtani.

Szabóné Zimmermann Éva, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, a tanításnál elsődleges szempontjuk, hogy a gyerekek talpraesettek legyenek és ha a családjukban, utcán, társaik között megtörténne a baj, merjenek reagálni arra.

A világnaphoz kapcsolódva, pénteken a Bugát Pál Technikum tanulói sajátíthatják el az újraélesztés alapjait.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek