Vakon is szép az élet!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács Szilvia
Vakon is szép az élet!

A sötétség színei - Vakok és gyengénlátók az irodalmi világban címmel mesélt életéről és mindennapjairól hétfőn Györök Márk, a Vörösmarty Mihály Könyvtár Zsolt utcai Tagkönyvtárában. Az intézmény ezzel az eseménnyel kapcsolódott a Fehér Bot Napjához.

A VMK Zsolt utcai tagkönyvtárában minden hónapban rendeznek a szomszédos gondozási központ nyugdíjasai számára valami szívet melengető programot. Ezúttal az október 15-i Fehér Bot Napjához kapcsolódóan hívtak vendéget a látássérült Györök Márk személyében.

Vakon is szép az élet! - vallja Márk. A fiatal férfi azt mondja: szeretné mutatni másoknak is, hogy ez nem szégyen, hanem egy állapot, amiből ő a legjobbat szeretné kihozni. Ennek tükrében Márk mindent kipróbál, nem ismer lehetetlent. Nyolc éve együtt zenél Mits Péterrel, akivel járják a középiskolákat, hogy rendhagyó irodalomórák keretében mutathassák be műsorukat a szemléletformálás jegyében.

Az érdekes előadás során a résztvevők hallhattak a fehér bot eredetéről is, de Márk mesélt mindennapjairól, bemutatta a Braille-írógép működését, és egy kis ízelítőt adott zenei tudásából is. A Zsolt utcai tagkönyvtárban legközelebb a televíziózás nemzetközi napja kapcsán szerveznek programot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek