Megsérült egy üzemanyag-szállító vezeték Gárdonynál
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Megsérült egy üzemanyag-szállító vezeték Gárdonynál

A Mol Nyrt. föld alatti üzemanyag-szállító vezetékének sérülése miatt szivárgott az olaj Gárdonyban, a Géza fejedelem út és az Almafa utca kereszteződésénél. A hírek szerint a szivárgás nem érinti a város ivóvízhálózatát.

„Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Gárdonyi Zártkertben, a Géza fejedelem út és az Almafa utca kereszteződésénél a MOL Nyrt. föld alatti üzemanyag-szállító vezetéke megsérült, korábban szivárgott belőle az üzemanyag” – fogalmazott facebook posztjában Eötvös Pál, Gárdony polgármestere. A szakemberek megkezdték a vezeték feltárását és a sérült vezetékrész javítását.

A beszámolók szerint a talaj üzemanyaggal szennyezett részét elszállítják és cserélik, a közelben lévő fúrt kutak vizeit hamarosan bevizsgálják. Az eddigi adatok alapján a probléma nem érinti a város ivóvízhálózatát. Gárdony polgármesterének tájékoztatása alapján a környéken tartott állatok vízszükségletét a munkálatok befejezéséig az önkormányzat biztosítja.

A Mol tájékoztatása szerint a nyomásérzékelő rendszer szivárgást jelzett a Százhalombatta és Pécs közötti üzemanyag szállításra használt terméktávvezetéken Gárdony közelében, a vezetéket ezért elzárták és a szállítást leállították. A vezeték alsó részének repedéséből adódó sérülés elhárítását a szakemberek a hatóságokkal, az önkormányzattal és az érintettekkel való folyamatos egyeztetés mellett folytatják.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek