7 évnél régebbi cikk

Büntetés helyett meditálni küldik a gyerekeket egy amerikai iskolában
Fehérvár Médiacentrum fotójaBüntetés helyett meditálni küldik a gyerekeket egy amerikai iskolában

És meglepően jó eredmények születnek a Baltimore-i Robert W. Coleman Általános Iskolában.

Sokat hallani manapság az úgynevezett mindfulness meditációról, amely egy orvosok és pszichológusok által elismert technika és jórészt - ha nem egy az egyben - a buddhista meditációs módszereken alapul. (Légzéses meditációról beszélünk, az éber tudatosság gyakorlásáról.)

Egyre több tanulmány és kutatás bizonyítja ugyanis, hogy a tradicionális légzéses meditáció jótékony hatással van az egészségre és sikeresen kezelhetőek vele a tipikus "stresszbetegségek". Mindezek ellenére sok helyen még mindig az áltudományos-ezoterikus kategóriába sorolják ezeket módszereket, ahol viszont alkalmazzák, ott jelentős sikerekről lehet hallani.

Ilyen hely a Baltimore-i Robert W. Coleman Általános Iskola, amely a nevelési módszeréből száműzte a büntetést, helyette relaxációs-meditációs foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek. A program két éve indult, az eredményeket pedig fantasztikusnak nevezik a róla beszámoló amerikai újságok, amelyek hangsúlyozzák: (a meditációs tréningeknek hála) az elmúlt egy évben egy gyereket sem kellett felfüggeszteniük az iskolában.

(Uproxx.com/Upworthy.com)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek