Heavy rain9 °C
2019. november 12. kedd Jónás, Renátó
Menü

Szeretnél gazdag lenni? Ezekkel a lottószámokkal van rá a legnagyobb esélyed

Szeretnél gazdag lenni? Ezekkel a lottószámokkal van rá a legnagyobb esélyed
Csak megfontoltan (Fotó: forumujsag.hu)

Mindenkinek megvan a maga stratégiája a lottózásban. A család születési évszámai, ezeréves szerencseszámok vagy csak úgy, véletlenszerűen beikszelt számok: mindegyik jó megfejtés lehet, ha beüt a főnyeremény. Ne szépítsük: ehhez azért világi mázli kell. Jelentősen nőhetnek azonban az esélyeid, ha tovább olvasod ezt a cikket.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, drágul a szerencse: november 6-tól emelkedik a lottó ára. Az eddig megszokott 225 forintos összeg helyett 250-et kell fizetnünk vasárnaptól egy-egy szelvényért. Úgyhogy épp itt van az ideje, hogy termőre fordítsuk a kedvenc szerencsejátékunkba ölt pénzt. Erre több módszer is kínálkozik. 

Ha matematikai alapon vizsgáljuk meg a lottót és elfogadjuk azt az alapvetést, hogy a lottóban nem csalnak, akkor minden számnak egyforma esélye van arra, hogy kihúzzák a sorsoláson. Azaz egyáltalán nem ördögtől való, hogy sorban egymás után következő öt szám lesz a nyerő kombináció, mint ahogyan ez a Valami Amerika! című filmben az egyik szereplővel meg is történik (a nyerőszámai ezek voltak: 1, 2, 3, 4, 5). Ez egyébként csak egy abból a közel 44 millió variációból (egészen pontosan 43.949.268), amit ezen a szombaton kisorsolhatnak. Vagy a következőn. Vagy akármikor.

Jó hír viszont, hogy - szintén a matematikát segítségül hívva - előbb-utóbb minden számkombinációt kihúznak egyszer: heti egy sorsolással számolva erre a legrosszabb esetben 845.128 évenként kerülhet sor. De lehet, hogy még pár ezret erre rá kellene dobnunk, hiszen a lottóban előfordulhat a számkombinációk ismétlődése. Van egy még ennél is jobb hír: a naprendszer külső körülményei a várakozások szerint még nagyjából másfél milliárd évig támogatják az élet jelenlétét a Földön, utána azonban a Nap el fogja tüntetni a bioszférát. (Magyarul legkésőbb akkor kihalunk.) Ezek alapján egyszer tuti, de egy kis szerencsével akár kétszer is biztosan te nyered majd a lottó ötöst. Ezen a bolygón legalábbis. Ebben az országban legalábbis. 

Szeretnél gazdag lenni? Ezekkel a lottószámokkal van rá a legnagyobb esélyed

Tenger az időd (Fotó: earthspacecircle.blogspot.com)

A feladat tehát igen egyszerű: lehetőleg ezen a szombaton kell lennie a ránk eső 44 millió hétből annak, ahol az öt kedvenc/random számunk egy csapásra milliomossá (jobb esetben milliárdossá) tesz minket. Könnyítés: a fenti számból vonj le úgy háromezret, mert 1957 óta van lottó Magyarországon, így nagyjából ennyi variáció már kipörgött. Ha még tudsz követni, akkor most már tényleg mondom a tutit, azaz mindezek ellenére melyik számokkal van mégis a legnagyobb esélyed nyerni?

A hagyományos ötöslottó (5 szám a 90-ből) mellett 1986. október 29. óta van hatoslottó (6 szám a 45-ből) is Magyarországon, míg a Skandináv lottót (7 szám a 35-ből) 1999. október 4. óta játszhatjuk itthon. A lottotipp.hu oldal napra kész statisztikái szerint az egyes lottójátékokban ezeket a számokat húzták ki a leggyakrabban:

Ötöslottó: 3 (202 alkalommal); 29 (201 alkalommal); 75 (197 alkalommal); 66 (195 alkalommal) és 42, 77, 86 (mindegyiket 194 alkalommal).
Hatoslottó: 32, 35 (mindegyiket 189 alkalommal): 40 (186 alkalommal); 41 (184 alkalommal); 6 (182 alkalommal); 43 (181 alkalommal).
Skandináv lottó: 19 (389 alkalommal); 14 (386 alkalommal); 30 (382 alkalommal); 28 (378 alkalommal); 25 (373 alkalommal); 31 (372 alkalommal); 6 (371 alkalommal). 

A fentiek alapján persze logikus következtetés az is, hogy nem a leggyakrabban kihúzott számokkal játszunk, hiszen a többinek is legalább ugyanannyiszor sorra kell kerülnie. Rendben, akkor nézzük meg azt, hogy az egyes lottótípusokban melyek voltak azok a számok, amiket a legkevesebbszer húztak ki:

Ötöslottó: 88 (135 alkalommal); 63 (144 alkalommal); 5, 87 (mindegyiket 147 alkalommal); 48 (153 alkalommal).
Hatoslottó: 19 (142 alkalommal): 25 (147 alkalommal); 31 (150 alkalommal); 16 (151 alkalommal); 1 (153 alkalommal); 15 (160 alkalommal).
Skandináv lottó: 17 (314 alkalommal); 20 (332 alkalommal); 12 (334 alkalommal); 22 (337 alkalommal); 33 (339 alkalommal); 27 (341 alkalommal); 2, 10 (mindegyiket 343 alkalommal). 

Szeretnél gazdag lenni? Ezekkel a lottószámokkal van rá a legnagyobb esélyed

Állítólag a négylevelű lóhere még tovább növeli az esélyeket (Fotó: tiffanystaropoli.com)

Hát ez a nagy helyzet. Ezek után ki-ki a saját meglátása, taktikája vagy érvrendszere alapján döntse el, hogy melyiket választja. Ami biztos: a cikk elolvasása után én egyik számsort sem ikszelném be 250 forintért a lottószelvényeken, hiszen gondoljuk csak végig, hogy hány százan vagy ezren kattintottak arra a jó kis címre, hogy "Szeretnél gazdag lenni? Ezekkel a lottószámokkal van rá a legnagyobb esélyed". Persze, most, hogy leírtam az előző mondatot, lehet, hogy mégiscsak az a jó taktika, ha mégis ezeket a számokat fogadjuk meg, hiszen az olvasók többsége ezek után biztosan nem ezekkel játszik majd. Ki tudja...

Ami biztos,: én egyetlen millión sem szeretnék osztozkodni senkivel, ezért én ezekkel a számokkal játszom a héten: 5, 9, 23, 32, 71. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Ki is volt Szent Márton?
  Ki is volt Szent Márton?
 • Rajzfilmünnep - ingyenes vetítések a Barátság moziban
  Rajzfilmünnep - ingyenes vetítések a Barátság moziban
 • HÍRADÓ 1-kor 2019. november 11.
  HÍRADÓ 1-kor 2019. november 11.
 • Elpusztult ország rögös országútján - konferencia és vetélkedő Trianonra emlékezve
  Elpusztult ország rögös országútján - konferencia és vetélkedő Trianonra emlékezve
 • Nyugdíjprémium - holnap érkezik a bankszámlákra
  Nyugdíjprémium - holnap érkezik a bankszámlákra
 • Menüettek - Mozart-kéziratot árvereznek el Párizsban
  Menüettek - Mozart-kéziratot árvereznek el Párizsban
 • Európa Klub - Kiszelly Zoltán lesz a vendég
  Európa Klub - Kiszelly Zoltán lesz a vendég
 • Ember Mária díj – február 28-ig várják a fehérváriak javaslatait is
  Ember Mária díj – február 28-ig várják a fehérváriak javaslatait is

Eseménynaptár

 • Járulékmentesség - egyre több a nyugdíj mellett dolgozó
  Járulékmentesség - egyre több a nyugdíj mellett dolgozó
 • Diákhitel Központ: alig egy hónap alatt mintegy ezren igényelték a nyelvtanulási kölcsönt
  Diákhitel Központ: alig egy hónap alatt mintegy ezren igényelték a nyelvtanulási kölcsönt
 • People's Choice Awards - a Bosszúállók: Végjáték nyert
  People's Choice Awards - a Bosszúállók: Végjáték nyert
 • Ruben Brandt, a gyűjtő - a kínai mozikban is bemutatják a filmet
  Ruben Brandt, a gyűjtő - a kínai mozikban is bemutatják a filmet
 • Szétbombázva - előadás és közönségtalálkozó
  Szétbombázva - előadás és közönségtalálkozó
 • Beiskolázási tájékoztatók – ekkor várják a fehérvári gimnáziumok a diákokat
  Beiskolázási tájékoztatók – ekkor várják a fehérvári gimnáziumok a diákokat
 • Szent Márton napja - új helyszínen a programok
  Szent Márton napja - új helyszínen a programok
 • Királykúti beszélgetés - Szabó Péter rektor a vendég
  Királykúti beszélgetés - Szabó Péter rektor a vendég
 • New Kids, Lisa Stansfield, no, meg a Faxni: ezt hallgatta a világ 30 éve
  New Kids, Lisa Stansfield, no, meg a Faxni: ezt hallgatta a világ 30 éve