7 évnél régebbi cikk

A világ egyik legfinomabb, de egyelőre névtelen karácsonyi itala
·Életmódkarácsony·Utolsó frissítés: undefined
A világ egyik legfinomabb, de egyelőre névtelen karácsonyi itala
·Életmódkarácsony·Utolsó frissítés: undefined

A karácsony kiváló lehetőséget nyújt gasztronómiai kísérletekre, még az olyan konyha-analfabétáknak is, amilyen én vagyok. Az alapszabály egyszerű: legalább egy, de inkább két klasszikus karácsonyi alapanyag legyen a receptben, és máris jó lesz a végeredmény. Ezt az íratlan törvényt szem előtt tartva találtam fel a világ egyik legfinomabb, de egyelőre névtelen karácsonyi italát.

Vagyis félig-meddig van neve: szalontej, de ezt a két legfontosabb összetevőből fabrikáltam. Szóval ha bárkinek van jobb ötlete, az ne fogja vissza magát, és javasoljon haladéktalanul. A receptúra nem túl bonyolult, kétféleképpen is el tudom mondani. Kezdem a bővített kiadással, ami a vizuális típusúaknak kedvez, a végén pedig majd mondom a rapid verziót, amit bárki el tud magával vinni bárhova, és kézfejre írva is elfér. Tehát akkor:

A világ egyik legfinomabb, de egyelőre névtelen karácsonyi italának receptje

Keríts egy asztalt, amin elkészíted a világ egyik legfinomabb, de egyelőre névtelen karácsonyi italát. Egy ilyen például megteszi:

Hogy hangulatosabbá tedd az egész műveletet, az ünnepnek megfelelő dekorációval készülj.

Mondom, az ünnepnek megfelelő dekorációval...

Akkor jöjjenek a hozzávalók: szükséged lesz egy bögrére, egy bögrényi tejre és egy szaloncukorra. Utóbbi lehetőleg marcipános legyen, vagy valamilyen krémes. Zselés semmiképpen.

De lehet, hogy jobban jársz, ha rögtön két szaloncukrot készítesz oda, mert ez tényleg a világ egyik legfinomabb  karácsonyi itala.

Lehet, hogy a két szaloncukor is kevés lesz...

Igény esetén további ünnepi dekorációval érdemes feldobni az asztalt. 

Az előkészített tejet bontsuk fel, majd magabiztos csuklóval töltsük tele a bögrét.

Melegítsük tűzforróra a bögre tejet (mikró és tűzhely egyaránt jó megfejtés - utóbbinál még a bögrébe kerülés előtt hevítsük a tejet). Ha kész csomagoljuk ki a szaloncukrot, és hanyag mozdulattal pottyantsuk a forró tejbe. Óvakodjunk, hogy a forró ital ne érintkezzen a bőrünkkel, így elkerülhetjük a felületi sérüléseket!

Ragadjuk meg a bögréhez tartozó kanalat, kevergessük bőszen a forró tejet és az alján olvadozó szaloncukrot. Ha úgy érezzük, bátran küldjünk az első után egy második szaloncukrot is, garantáltan fokozza majd az ízhatást.

Amikor már csak egy apróka darab cukor (marcipán, krém stb.) van a bögre alján, kóstoljuk meg a világ egyik legfinomabb, de egyelőre névtelen karácsonyi italát.

Útválasztóhoz érkeztél: ha nem ízlik, most hagyd abba a fogyasztását. Amennyiben viszont bejön, akkor fenékig!

Egészségedre!

Végül ahogy ígértem, íme a világ egyik legfinomabb, de egyelőre névtelen karácsonyi italának rövid receptje: melegíts meg egy pohár tejet, dobj bele egy szaloncukrot, keverd el és idd meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek