Citromlevet és mustárt a gyomornak, ha soknak bizonyult a töltött káposzta
Citromlevet és mustárt a gyomornak, ha soknak bizonyult a töltött káposzta

Hídvégi Edit táplálkozási tanácsadó szerint a karácsonyi ételek bőséges fogyasztása után érdemes citromlevet vagy mustárt fogyasztani, mivel emésztésjavító hatásuk van. A dietetikus erről az M1-en beszélt. És mivel az ünnepek idején sokan elvesztik az önkontrollt és többet esznek, mint kellene, szükségessé válhat az emésztésjavítók használata, akár tabletta formájában is - ha már a mustár, meg a citromlé nem hat.
Az MTI szemléje szerint a tanácsadó arra is felhívta a figyelmet, hogy a halban, dióban, mákban, földi mogyoróban lehetnek allergén anyagok, a pezsgő és a káposzta pedig hisztamin-intoleranciát okozhat. Szóval csak ésszel azokkal az ünnepi kajákkal. Még mindig nincs késő, hogy betarts néhány egyszerű szabályt a puffadásmentes ünnepekért.