Cloudy2 °C
2020. január 25. szombat Pál
Menü

Ezek voltak 2016 legnézettebb videói a Youtube-on

Ezek voltak 2016 legnézettebb videói a Youtube-on
A vízhordó panda a Dude Perfect videójában szerepel (Fotó: Youtube/Dude Perfect)

Tudjuk, hogy nincs sikeres mozifilm kutya vagy gyerek nélkül. A legjobb pedig az, hogy ha együtt szerepelnek. De vajon igaz-e ez a megállapítás a Youtube-ra? Mit néztünk a világ legnépszerűbb videómegosztóján 2016-ban? És miért? Utóbbira talán nehezebb a válasz, mint a nézettségi statisztikák alapján egy sorrendet felállítani.

A Youtube a legkomplexebb önkifejezési eszköz napjainkban, ráadásul egy teljesen új médiatípus (vlog) is innen nőtte ki magát. A videómegosztó lassan teljesen átveszi a zenei tévék funkcióját: a zenészek, együttesek előbb jelentetik meg a Youtube-on a friss videóikat, minthogy az zenei tévékbe kerülne be. Ami még ennél is érdekesebb, hogy a Youtube lassan kiváltja a rádiót is: aki zenét keres, egyszerűen generál magának egy, az éppen aktuális hangulaátnak megfelelő lejátszási listát, és garantáltan nem kell annyit várnia egy-egy jó zenére, mintha rádiót hallgatna. 

A legnépszerűbb youtuber (a svéd PewDiePie) idén lépte át az 50 millió feliratkozót, azaz egy-egy friss filmjéről ennyien kapnak értesítést a feltöltése, azaz megjelenése pillanatában. Minden idők legnézettebb Youtube-videója (Psy: Gangnam style) pedig lassan eléri a 3 milliárd megtekintést. 

A megváltozó zenehallgatási szokások miatt (is) a Youtube legnépszerűbb tartalmai a videóklipek. A tavaly feltöltött videók közül a legnézettebb is egy klip volt, a Fifth Harmony-tól a Work from home: eddig több mint 1 2 milliárd alkalommal indították el. 

A sorban utána következők videók is kivétel nélkül mind videóklipek. Ha tehát azt akarjuk látni, hogy mit és hogyan fogyasztottunk 2016-ban, jobb, ha szétbontjuk a listát hivatalos zenei videókra és egyéb tartalmakra. Előbbiek nélkül úgy néz ki, hogy ezekre gerjedt a világ a legjobban 2016-ban:

Eddig 22.5 millió alkalommal nézték meg, ahogy a srácok egy zombi apokalipszis eljövetelével szívatják rommá a húgukat. A lány természetesen nem ennyire hülye alapjáraton, csak azért dől be azonnal a trükknek, mert az eset előtt fogműtétje volt és még javában dolgozik benne a kábulatot okozó anyag. Meg a fogorvosi tamponok a szájában. Csodás pillanat, amikor gereblyékkel szerelkeznek fel a várható zombitámadás ellen.

A szerencsés flótás esete, akinek az ölébe pottyan a turista osztály helyett egy első osztályú repülőjegy az Emirates légitársaság Dubaj-New York járatára. Az igazi pofátlanság azonban az, hogy a 14 órás út minden pillanatát fel is veszi videóra, majd ezzel még a Youtube-on is sikerült némi pénzt keresnie. A csúcs, amikor a landolás előtt kicsivel még le is tusol a repülőn. A jegy értéke egyébként 21 ezer dollár (kb. 6 millió forint) volt. A film pedig a 29 milliós nézettség felé közelít.

Aki nem egy szatyorban él és aktívan használja a netet, biztosan találkozott már a Dude Perfect csapat valamelyik vicces videójával - maximum nem tud róla. De majd most! A srácoknak már több mint 15 millió feliratkozója van, és tavaly sikerült egy olyan klasszikussal előrukkolniuk, amit eddig már 46 milliónál is több alkalommal indítottak el: ásványvizes palackokat dobálnak mindenféle helyekről mindenféle helyekre, amik valamennyi alkalommal a talpukra esnek. Mindezt hét és fél percben:

Ugyan ki az, akiben még nem merült fel, hogy vajon mitől csörög a csörgőkígyó farka? Netán kis golyók vannak benne? Vagy apró csengettyűk? 2016-ig kellett várni, hogy a Youtube erre is választ adjon. Már közel 62 millióan nézték meg, ahogy fény derül a nagy titokra. 

Bár korántsem annyira népszerű, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a most következő videó volt ennek az évnek a Gangnam Style-ja. Valamiért már közel 106 millióan nézték meg ezt a produkciót. Szokás azt mondani, hogy valami annyira szar, hogy az már jó. Ha valamire, akkor erre a 69 másodpercre ez tökéletesen igaz. A szöveg szerint főszereplőnknek van egy almája és egy tolla, majd a tollat beleszúrja az almába. Ugyanezt megismétli egy ananásszal és egy tollal is. Ettől neki nagyon jó lesz. Vagy fogalmam sincs. Érthetetlen.

Nem lehet vitás, hogy ez az év a Youtube-on James Cordené volt. A brit komikus megautóztatta és karaokéztatta többek között Michelle Obamát, Jennifer Lopezt és Madonnát is. De a legtöbb internetező minden bizonnyal a napjaink egyik legnagyobb sztárjának számító Adele-lel közös éneklős autóvezetésébe futhatott bele: a január 13-i feltöltése óta több mint 143 millió alkalommal nézték meg a videót. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Népszerű az ÉletMentő applikáció
  Népszerű az ÉletMentő applikáció
 • Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Utazás Kiállítást
  Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Utazás Kiállítást
 • A hadsereget is bevetik a koronavírus terjedése elleni küzdelemben
  A hadsereget is bevetik a koronavírus terjedése elleni küzdelemben
 • Kóbor János lesz az év első Fecsegőjének vendége
  Kóbor János lesz az év első Fecsegőjének vendége
 • Visszahívott egy orosz eredetű kekszet a NÉBIH
  Visszahívott egy orosz eredetű kekszet a NÉBIH
 • Aláírta a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodást Boris Johnson
  Aláírta a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodást Boris Johnson
 • Koronavírus - Szakértő: már kifejlesztettek egy gyorstesztet
  Koronavírus - Szakértő: már kifejlesztettek egy gyorstesztet
 • Kerti izsóp: szép, hasznos, és különleges igényei sincsenek
  Kerti izsóp: szép, hasznos, és különleges igényei sincsenek

Eseménynaptár

 • Vigasságcsinálók Bálja a Malom utcai Táncházban
  Vigasságcsinálók Bálja a Malom utcai Táncházban
 • Osztályviadallal és királyválasztással zárult a Ciszterci Diáknapok
  Osztályviadallal és királyválasztással zárult a Ciszterci Diáknapok
 • Balesettel indult a nap: busz és autó ütközött Gyöngyösön
  Balesettel indult a nap: busz és autó ütközött Gyöngyösön
 • Együttműködési megállapodás az Óbudai Egyetemmel
  Együttműködési megállapodás az Óbudai Egyetemmel
 • Eltűnt móri férfit keresnek
  Eltűnt móri férfit keresnek
 • Áron Nagy Lajos emlékmű lesz Székesfehérváron
  Áron Nagy Lajos emlékmű lesz Székesfehérváron
 • Lakóját várja „Fehérvár bölcsője”
  Lakóját várja „Fehérvár bölcsője”
 • Indul a kórházfejlesztés - új épület és újabb parkolóhelyek
  Indul a kórházfejlesztés - új épület és újabb parkolóhelyek
 • Kína középső részén már 40 millió ember mozgását korlátozzák
  Kína középső részén már 40 millió ember mozgását korlátozzák
 • Teljes látogatási tilalom a fehérvári kórházban
  Teljes látogatási tilalom a fehérvári kórházban
 • Kulisszatitkok a táncban
  Kulisszatitkok a táncban
 • Lövöldözés volt Németországban
  Lövöldözés volt Németországban
 • Erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét
  Erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét