7 évnél régebbi cikk

Nagyot mennek még idén az új építésű lakások, az albérleti díjakból viszont várhatóan engednek majd Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaNagyot mennek még idén az új építésű lakások, az albérleti díjakból viszont várhatóan engednek majd Fehérváron

A panelek beállnak, az új építésű lakások azonban beérik a pesti árakat, és nem lesz elképzelhetetlen a négyzetméterenként 500 000 forintos tarifa se. Legalábbis több szakértő is ezt várja az évtől. Véleményük szerint viszont az albérleti árakból muszáj lesz engedni.

Tavaly sokan befektetési céllal vásároltak lakást, sok más mellett (CSOK, áfacsökkentés) emiatt is pörgött annyira az ingatlanpiac. És bár kereslet továbbra is van, az közel sem akkora, mint az elmúlt másfél évben. Ezt nyilatkozta több szakértő is a fehervar.hu oldalnak. A kereslet csökkenése miatt az ingatlanosok arra számítanak, hogy nem várható emelkedés a panelek esetében, nem úgy viszont az új építésűeknél. Viktor Ferenc ingatlanszakértő a Fehérvár TV-nek azt mondta, hallott már 500 000 forintos négyzetméter árról is Székesfehérvár belvárosában, ezért az jósolható, hogy ebben a kategóriában az idén nagy valószínűséggel elérjük a fővárosi árakat. Ennek oka lehet, hogy még mindig nagy a kereslet az ilyen típusú ingatlanok iránt.

Más a helyzet az albérletpiacon, a szakértők szerint ugyanis a bérleti díjak nagyon magasak. Míg néhány éve egy kétszobás panelt 60-70 ezer forint között lehetett bérbe adni, addig most 70 és 100 ezer között van egy ilyen lakás bérleti díja állapottól és felszereltségtől függően. Az ingatlanosok szerint azonban ez változni fog, és a tulajdonosok kénytelenek lesznek engedni az árból.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek