7 évnél régebbi cikk

10 megkerülhetetlen ember a fehérvári popkultúrából
·Kultlokálpatrióta·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója10 megkerülhetetlen ember a fehérvári popkultúrából
·Kultlokálpatrióta·Utolsó frissítés: undefined

Olyan figurákat gyűjtöttünk össze, akikkel egyrészt elvileg bármikor össze is lehet futni Székesfehérváron, másrészt a saját területükön megkerülhetetlenek. Persze nemcsak tíz ilyen fehérvári van, de kezdetnek ezt a számot lőttük be. Szerkesztőségen belül is vita volt arról, hogy ki kerüljön fel a listára, így szinte biztos, hogy hamarosan napvilágot lát egy olyan cikk, amely még 10 megkerülhetetlen embert mutat majd be. Ja, és a felsorolás véletlenszerű, nem fontossági sorrendet tükröz.

1. Buda Marci

(Fotó: Facebook)

Ismert rádiós és tévés személyiség, sokáig csak úgy emlegették, hogy a "felkelés vezére". Nyolc évig volt a Petőfi Rádiónál, és évekig vezette a rádió reggeli műsorát (Talpra magyar!). Az országos hírnév előtt azonban a Fehérvár Televízióban bontogatta szárnyait. Többnyire könnyed, fiatalos műsorokat vezetett, és bár elsőre talán hihetetlennek tűnik, még velem is szerepelt egy képernyőn. Később viszont már teljes mértékben beszippantotta a rádiózás. Csak a Facebookon 18 000 lájkolója van.

2. Csitáry-Hock Tamás

(Fotó: Halminé Mikola Rita)

Szintén régi kolléga, a Vörösmarty Rádióban és a Fehérvár Televízióban is dolgozott. Később aztán inkább írni kezdett, rövid szösszeneteiből pedig könyv jelent meg, amit még vagy fél tucat követett. Megkapta a Penna Regia díjat és magáénak tudhatja a Fejér Megyei Prima Közönségdíjat is.

3. Kocsis Balázs

(Fotó: Horváth Reni)

Szobrász és restaurátor. Ha esetleg elsőre nem ugrana be, hogy kiről is van szó, akkor csak annyit mondanék: a többi között ő Mujkó és Kati néni megálmodója és megalkotója. Nem mellékesen messzeföldön híres kutyabarát.

4. Sohonyai Edit

(Fotó: Horváth Reni)

Edit munkásságát az fmc.hu olvasói is jól ismerhetik, hiszen az írónő minden pénteken jelentkezik nálunk egy-egy sztorival. Ezen kívül pedig természetesen rengeteg könyv került már ki a kezei közül. Köteteit a Móra Kiadó gondozza.

5. Szepesi "Zöld" Imre

(Fotó: Facebook)

Imre becenevét illetően sok legenda kering a köztudatban és még az is lehet, hogy a teljes igazságra sosem derül fény. Vagy ha igen, azt úgysem fogja elhinni senki. Az azonban vitathatatlan, hogy Zöld hozzátartozik Székesfehérvár popkultúrájához.

6. Ocskay Gábor

(Fotó: Jégkorongblog)

Ocskayt szerintem senkinek sem kell bemutatni, körülbelül ő az újkori magyar jégkorongsport maga. A Volán (hivatalosan: Fehérvár AV19) az ő vezetése alatt nőtte ki a magyar bajnokságot, és közvetve az ő munkáját dicséri az is, hogy a válogatott kétszer is feljutott a jégkorong világbajnokság legmagasabb osztályába.

7. Kovács "FEZEN" Tóni 

(Fotó: Facebook)

Kovács Tóni rendezvényszervező, a FEZEN kitalálója és főszervezője, valamint a helyi szinten méltán világhíres Paradicsom nevű zenekar frontembere. Kell ennél több az édes élethez?

8. Fa Nándor

(Fotó: Facebook)

"Ó Kapitány, Kapitányom!" Én biztosan így köszöntöm majd Fa Nándort, amikor célba ér a Vendée Globe-on. Nándi ötször kerülte meg a Horn-fokot, övé a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje és a Székesfehérvár díszpolgára cím.

9. Vörös Zsuzsa

(Fotó: Simon Erika)

Székesfehérvár egyetlen olimpiai aranyérmese. Öttusázó, az Alba Volán SC versenyzője, majd a szakosztály igazgatója, valamint a Magyar Öttusa Szövetség alelnöke. 

10. Karácson "Fluor" Tamás

Leánykori nevén Fluorid, illetve Fluor Filigran. Egy ország Mizu-ja, az APUVEDDMEG és a Rakpart szövegírója. Napjaink első számú popikonja, a Wellhello alapítója.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek