7 évnél régebbi cikk

Teljesen felújítják a mozit az Alba Plazában
Fehérvár Médiacentrum fotójaTeljesen felújítják a mozit az Alba Plazában

Szinte mindent kicserélnek idén a fehérvári multiplex moziban. A tervek szerint csak a vásznak és a hangrendszerek maradnak a helyükön. A lobby és pénztár is megújul. A munkálatok kezdetének időpontja még nem dőlt el.

Idén egymilliárd forintot különtett el büdzséjében a mozik felújítására a Cinema City. A hálózathoz tartozó székesfehérvári és a miskolci mozi teljesen megújul, ezeken kívül több részleges átépítésre kerül sor az ország több pontján.

– Székesfehérváron mind a tíz mozitermet felújítjuk, az összes széket kicseréljük, csak a vásznak és a hangrendszerek maradnak a régiek - mondta el kérdésünkre Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója.

A vetítőtermeken kívül megújul a lobby, ahol a filmek előtt rágcsálnivalókat lehet vásárolni és a jegypénztár is. A felújítás ideje alatt várhatóan részlegesen üzemel majd a mozi, azaz a termek egy részében lesznek előadások, míg a többit renoválják és fordítva. A munkálatok minél gyorsabb befejezése érdekében a felújítás éjszaka is zajlik majd. Azt,hogy mikor kezdődik el az újjáépítés, még nem lehet tudni, de mivel az idei büdzsébe tervezték be, ezért az idei évben biztosan megtörténik.

– Előre is kérjük a nézők türelmét, mert nagy valószínűséggel nem a megszokott rend fogadja majd őket a munkálatok ideje alatt a Cinema Cityben – szabadkozott Buda Andrea.

A Cinema City az idén ünnepli magyarországi működésének 20. évfordulóját. A kelet-közép-európai régióban Budapesten nyitotta meg az első moziját 1997-ben, azóta a főváros öt pontján 68, az ország 13 megyeszékhelyén összesen 89 mozitermet működtet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek