2 évnél régebbi cikk

Folytatódik Burján Zsigmond Szétszakítva című filmjének forgatása
·Filmmozi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mihályi Enikő
Folytatódik Burján Zsigmond Szétszakítva című filmjének forgatása
·Filmmozi·Utolsó frissítés: undefined

Ismét hiánypótló produkcióra készül a Fehérvár Televízió operatőre, Burján Zsigmond. Sipos Gyula, a fehérvári 17-esek parancsnokának életét, az első világháború magyar katonáinak viszontagságait bemutató filmje, a Csak még egyszer előre! folytatásán dolgozik.

Ahogy az első filmben, ezúttal is zömmel fehérvári színészek és alkotócsapat munkáját láthatjuk majd a vásznon. A Szétszakítva című folytatás azonban már nem a harcmezőn, hanem Magyarországon játszódik, és azt az időszakot mutatja be, amikor szinte mindenkinek újra kellett kezdenie az életét, boldogulnia kellett a vesztes háború után. A film vázát Sipos Gyula 1959-es visszaemlékezése adja, a történet pedig a trianoni békediktátum megszületésénél ér véget.

„Ez a történet mindenkire tartozik, hiszen amit elmesél, az alapjaiban határozza meg a huszadik század Magyarországának történéseit, és még a mostani életünkre is hatással van” – vallja Burján Zsigmond, aki az első rész rendezői feladatai után ezúttal operatőrként fogja össze az alkotói gárdát.

Mihez kezd egy katona, ha megszűnik az a hadsereg, amelyet előtte évekig szolgált? Hogyan lehet megvédeni a hazát a vörösök oldalán? Miért megy férjhez az elesett katona menyasszonya elhunyt kedvese barátjához? Hogyan lehet boldogulni, talpon maradni vagy éppen csak túlélni egy olyan országban, amely alól „kihúzták a talajt"? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a készülő film, melynek fő támogatója Székesfehérvár önkormányzata.

A film elkészüléséhez további támogatókra is szükség van – tudtuk meg Burján Zsigmondtól, aki elmondta azt is, hogy a második epizódot Szétszakítva címmel 2022. június 4-én, a nemzeti összetartozás napján szeretnék bemutatni Székesfehérváron.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek