7 évnél régebbi cikk

Már kapható a nem barnuló alma
Fehérvár Médiacentrum fotójaMár kapható a nem barnuló alma

Igaz, hogy egyelőre még csak Amerikában, de ami ott van, az hamarosan átkel sz óceánon is. Az Arctic Apple nem új találmány, de csak idén februárban engedték a boltokba. Egyen ön is génmódosított almát!

Ismét egy milliókat régóta feszegető problémát oldottak meg Amerikában: forgalomba került a világ első (?) génmódosított almája. Az Arctic Apple névre hallgató mesterséges gyümölcs különlegessége, hogy soha nem barnul be a húsa. Tehát reggel onnan folytathatjuk elfogyasztását, ahol este abbahagytuk és nyoma sem lesz a sokakat irritáló barnás színvilágnak. A lenti, még 2013-ban készült videó mindezt tökéletesen szemlélteti is:

Az előállítók szerint csak három hét után jelentkezik a barnulás az új típusú almánál, addig olyan, mintha éppen beleharaptunk volna. A trükk annyi, hogy egy olyan enzimet vonnak ki belőle, aminek köszönhetően a felvágás vagy harapás után azonnal elkezd barnulni a gyümölcs. A módszernek köszönhetően az Arctic Apple-t szeletelve is lehet majd árulni, hiszen nem jelentkeznek rajta a kellemetlen elszíneződések.

Az eljárást és az első almákat ugyan már évekkel ezelőtt tökéletesítették, de csak most kapta meg a forgalmazó az engedélyt, hogy a boltokba küldhesse a nem barnuló almákat.

Arról nincs hír, hogy az alma egyébként finom-e vagy sem. És persze az is nagy kérdés, hogy valójában mekkora piaci rés lehet az, akik órákon vagy napokon keresztül szeretnek nézegetni egy almát az első harapás vagy a felszeletelés után. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek