Rain showers25 °C
2020. augusztus 15. szombat Mária
Menü

Jó lenne, ha lassan eldöntené az időjárás, hogy mit akar

Jó lenne, ha lassan eldöntené az időjárás, hogy mit akar
Ennyire talán még nem lesz meleg a héten, de majdnem (Fotó: abc.net.au)

Ha az a célja az időjárásnak, hogy néhány nap alatt a teljes palettát felvonultatja, akkor köszönjük szépen, megértettük. Az elmúlt napokban volt eső, napsütés, viharos szél, éppen csak a hóesés maradt ki - na, nem mintha olyan nagyon hiányozna. Ehhez képest senki sem találná ki, hogy mi lesz ezen a héten. Igen, az: meleg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat volt olyan jó fej, hogy elküldje az MTI-nek a következő napok várható időjárást. Ebben kiemelik, hogy a héten többször is 20 fok felett lesz a hőmérséklet, és általában elmondható, hogy felmelegedés következik. Úgy néz ki, hogy egyelőre működik ez a Sándor, József, Benedek dolog. A részletek, napi bontásban:

Hétfőn hajnalban a Kisalföldön, napközben a Győr-Szeged vonal széles sávjában megerősödik a szél. Változóan felhős lesz az ég. Helyenként - nagyobb eséllyel az Alföldön és az Északi-középhegység területén - fordulhat elő eső.  A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9 fok között alakul, az Alpokalján és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mérhetik az alacsonyabb, a Kisalföldön a magasabb értékeket. A legmagasabb hőmérséklet általában 16-21 fok között valószínű, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén 14-15, a Dráva mellett 22 fok is lehet.

Kedden nem valószínű csapadék. A leghidegebb órákban 2-9 fok lehet. Napközben 16-22 fokig emelkedik a hőmérséklet, északon lesz a hűvösebb, délen a melegebb.

Szerdán szórványosan várható csapadék. Délután elsősorban az Alföldön lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 18-23, de északon, északnyugaton néhol csupán 14-17 fok között alakulnak.

Csütörtökön sok napsütés várható, de főként északon, északkeleten elszórtan záporok is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között alakul.

Pénteken és szombaton nem valószínű csapadék. Szombaton többórás napsütés várható. A leghidegebb órákban mindkét nap 5-10 fok lehet, napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap már lehet helyenként kisebb eső, zápor. Emellett néhol a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 16-21 fok között alakulnak.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár