7 évnél régebbi cikk

80 éves múlt a Twin Peaks zeneszerzője, Angelo Badalamenti
·FilmTwin Peaks·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója80 éves múlt a Twin Peaks zeneszerzője, Angelo Badalamenti
·FilmTwin Peaks·Utolsó frissítés: undefined

Szerintem kivétel nélkül mindenkit elfog egy különleges, sötét hangulat, ha meghallja a Twin Peaks zenéjét. Az amúgy is rejtélyes kisváros történetét a zenei betétek még sejtelmesebbé, rémisztőbbé teszik, ezt a hatást pedig a ma 80 éves Angelo Badalamentinek köszönhetjük. Jó hír a rajongóknak, hogy hamarosan bemutatják a sorozat harmadik évadát, a tervek szerint május 21-én lesz a premier.

 

Angelo Badalamenti Brooklynban született 1937. március 22-én. Gyermekkorában a dzsessz és az opera vonzotta, kezdetben Andy Badale álnéven írta zsengéit, nem sokkal később a filmzene felé fordult. A popzene sem áll messze tőle, többek között Barry Adamson és Tim Booth számára írt dalokat. Ismertté válásában David Lynch-csel való találkozása volt a mérföldkő, hiszen a rendező a Kék bársony, a Veszett világ, majd a Twin Peaks filmzenéjének megírására is felkérte.
Kétszer jelölték Golden Globe díjra.

Itt van tehát az említett emblematikus zene:

A Twin Peaks harmadik évadában az eredeti szereplők közül Kyle MacLachlan (Cooper ügynök), Lara Flynn Boyle (Donna), Piper Laurie (Catherine Packard) és Sherilyn Fenn (Audrey) is igen mondott David Lynch-nek, és feltűnik David Duchovny is egy mellékszerepben. Az új színészgárdában pedig Amanda Seyfried, Naomi Watts, Tom Sizemore, Monica Bellucci, Jim Belushi, Jeremy Davies, Laura Dern, Michael Cera és Tim Roth nevét is olvashatjuk.

És akkor jöjjön egy teaser  a 3. évadhoz :

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek