7 évnél régebbi cikk

Idén is JAK napok a József Attila Kollégiumban
Fehérvár Médiacentrum fotójaIdén is JAK napok a József Attila Kollégiumban

A József Attila Kollégium már évek óta megrendezi a költészet napjához köthető versenysorozatát. A rendezvényen április 3-6. között különböző versenyszámokkal várnak minden kedves érdeklődőt, nem csak a kollégium lakóit.

Bár a költészet napjáról emlékeznek meg a fiúkollégiumban, elengedhetetlen, hogy a kulturális programok mellett sporteseményekkel is kedvezzenek a lakóinak. Az évek óta megrendezett JAK napokon a hétfő mindig a legsportosabb nap. Ekkor a dekázóverseny, a foci és a kosár az, ami nagyobb érdeklődésnek örvend, de a nap zárásaként a srácok azt is bebizonyíthatták, mennyire mozognak otthonosan a konyhában.

Dorgai József, a kollégium igazgatóhelyettese elmondta, ez a rendezvény egy rendhagyó dzsembori, melynek célja, hogy a gyerekek kicsit kimozduljanak, és megismerjék a kollégium másik oldalát is. Minden versennyel a lakóknak akarnak kedvezni, ők szavazták meg a programokat, és a saját érdeklődési körüknek megfelelő versenyen vehetnek részt. A pizzasütő verseny és a pörkölt főzés is ezen okok miatt kerültek bele a programba, hiszen egy kollégista mindig éhes, főleg ha tizenéves fiú az illető. 

A programokban a szaktanárok személyes kötődése is tükröződik: van, aki sakkozni szeret, ő egyértelműen a sakk szimultánt fogja levezényelni, de akad kerékpáros, focista, darts kedvelő, de még hobbiszakács is. 

Bizonyos versenyek már mintegy tíz éve szakadatlanul nagy számú jelentkezéssel bírnak, de muszáj haladni a korral, például idén először Xbox Kinect verseny is van. Tavaly próbálkoztak már informatikai versennyel, viszont a hatalmas túljelentkezés és a terem korlátai miatt idén inkább Kinecttel helyettesítették.

A programokra mindenkit szívesen várnak, akár nézőként, akár versenyzőként a József Attila Kollégiumban, ahol garantált a jó hangulat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek