6 évnél régebbi cikk

A doktor néni elkergeti a bacilusokat - a Csodadoki rajzpályázat megyei nyertesei
Fehérvár Médiacentrum fotójaA doktor néni elkergeti a bacilusokat - a Csodadoki rajzpályázat megyei nyertesei

Minden eddiginél több, összesen 118 rajz alkotója kapott elismerést hazai gyermekorvosaink áldozatos munkája, hivatás- és gyermekszeretete előtt tisztelgő Csodadoki Rajzpályázaton.

A Csodadoki Rajzpályázaton az országos legjobbak mellett a megyei dobogósok és a zsűri által kiemelt 100 legszebb alkotás készítői is a kitüntetettek közé kerültek. Az elismerésben részesülők saját oklevelük és ajándékaik mellett megrajzolt orvosuk nevére kiállított, a világ legcsodálatosabb gyermekorvosait megillető oklevelet is átvehették, így azt személyesen adhatják át szeretett doktoruknak.

A tavaly ősszel meghirdetett Csodadoki Rajzpályázaton összesen 1.012 gyermek vállalkozott arra, hogy saját doktor nénijével, illetve doktor bácsijával kapcsolatos kedvenc történetét megrajzolja, s ezzel háláját, köszönetét és szeretetét a nyilvánosság előtt kifejezze. A rajzokon keresztül összesen közel 500 gyermekorvos mindennapi tevékenységébe pillanthattunk be.
Fejér megyéből három alkotó négy díjat nyert, ugyanis a martonvásári Rácz Réka elnyerte a zsűri különdíját is. Megyénk díjazottjai:

I. helyezett
Rácz Réka (11 éves, Martonvásár)
Rajz címe: Főszerepben a Papa
Megrajzolt orvos: Dr. Pál István (Eger)

II. helyezett
Brigány Adél (6 éves, Dunaújváros)
Rajz címe: 6 évesen szurit kaptam
Megrajzolt orvos: Dr. Ambrus Éva (Dunaújváros)

III. helyezett
Csordás Dóra (6 éves, Székesfehérvár)
Rajz címe: Csodadoktor
Megrajzolt orvos: Dr. Szöllősy Edit (Székesfehérvár)

A pályamunkákat a zsűri és a nagyközönség idén is egymástól függetlenül értékelte.
A Csodadoki Rajzpályázat zsűrijének tagjai a következők voltak: Dr. Abdulrahman Mohamed csecsemő- és gyermekgyógyász, a Békés Megyei Központi Kórház főorvosa, Borbás Emese, a Tábitha Gyermekhospice Ház gyógypedagógusa, Dr. Benyó Gábor onkológus, a Tábitha Gyermekhospice Ház orvosigazgatója, Dienes Éva, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyermekkönyvtár vezetője, Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Dr. Hauser Péter onkológus orvos, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinika főorvosa, Kárász Eszter színész, előadóművész, bohócdoktor, az Eszter-lánc Zenekar vezetője, Dr. Kovács Zsuzsanna, házi gyermekorvos, Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője, Dr. Pászthy Bea gyermek- és ifjúsági pszichiáter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika főorvosa, Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató, a Kecskeméti Katona József Könyvtár vezetője, Őri Gergely, a JátékNet webáruház ügyvezetője, Szalay József, a Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke, valamint Vadász Ervin, a Bátor Tábor ügyvezető igazgatója.

A pályázatra beküldött alkotások a csodadoki.hu oldalon és a facebook.com/csodadoki oldalon tekinthetők meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek