6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: virágálom, futóverseny és Wonder Woman
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: virágálom, futóverseny és Wonder Woman

Az a jó a nyárban, hogy megérkezett. És rögtön egy hosszú hétvégével, meg az ahhoz nagyon is passzoló jó idővel rúgja ránk az ajtót. Kimozdulni tehát kötelező, házban, lakásban tartózkodni csak saját felelősségre érdemes. Körbenéztünk, hogy mit tudunk kezdeni magunkkal péntektől hétfőig és úgy néz ki, hogy választék, az van bőven.

Pünkösd: Pünkösdi Virágálom
Mikor?: Június 2-5.
Hol?: Belváros

Minden kétséget kizáróan a pünkösd az az ünnep, ami talán a legjobban áll Fehérvárnak. Az egyébként is elbűvölő macskaköves belvárosban az ünnep kedvéért jelentősen megemelkedik az egy négyzetméterre jutó virágok száma és ez kifejezetten jót tesz a Fő utcának. Ha másra éppen se kedvünk, se időnk nem lesz, egy laza délutáni sétát érdemes lesz megejteni hétfő estig ebben a színorgiában. Ráadásul a tavalyival ellentétben idén biztosan otthon maradhatnak a kabátok.

Sport: TESZ Futóverseny
Mikor?: Június 5., hétfő
Hol?: Rákóczi út (a Panorama Offices előtt)

Az előrejelzések szerint hétfőn még éppen jó idő lesz, és csak kedden érkezik egy kis cidri záporral, miegymással. Szóval aki úgy számol, hogy hétfőn a városban szeretne futni, annak jó hír, hogy az időjárás ennek nem lesz akadálya. Sőt. Érdemes lélekben úgy készülni, hogy nyári meleg lesz, annak minden előnyével és hátrányával. A hatodik TESZ (Tiszta, egészséges Székesfehérvárért) fuóversenyen nem az eredmény, hanem a részvétel lesz a fontos, ahogy a tavalyi versenyen is:

Vásár: 13. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok
Mikor?: Június 2-4.
Hol?: Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó

A pünkösd virág nélkül olyan, mint a bableves csipetke nélkül – jó az, csak minek? Úgyhogy aki úgy érzi, nincs ennél a hétvégénél alkalmasabb időpont arra, hogy virágba borítsa lakását, házát, annak okvetlenül Fehérvárcsurgó felé kell vennie az irányt ezen a hétvégén. A Károlyi Kastélyban ugyanis a hagyományos Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat rendezik meg. Kiemelt téma a fa és az írisz lesz, díszvendég pedig Málta és Észtország.

Mozi: Wonder Woman
Mikor?: Június 1-től
Hol?: Cinema City Alba Plaza

Azon sopánkodni, hogy már megint egy újabb képregényfilm került a mozikba legalább akkora közhely, mint az, hogy egy újabb képregényfilm került a mozikba. El kell fogadni, ez van: ahogy beköszönt a nyár, minimum egy Transformers-filmmel és egy-két sosevoltmégilyenjó besorolású képregény-adaptációval próbálnak meg pár ezrest lehúzni rólunk. Aztán hogy van-e kedvünk ehhez vagy sem, az már egyénileg dől el. A Wonder Womanről most éppen azt mondják, ha ez sem menti meg a DC-univerzumot, akkor semmi. A trailerek mindenesetre jól sikerültek, de a 141 perces játékidő azért elég melegnek tűnik. Lássuk meg!

Tévé: Kornél on Tour 
Mikor?: Június 4., vasárnap 20.30
Hol?: Sport 1

Amikor Dávid Kornél 1999-ben az Albacomptól a Chicago Bullshoz szerződött, a mobiltelefonoknak bőven fekete-fehér volt a képernyője, míg a szelfi, a Youtube vagy éppen a vlog eljöveteléről halvány lila gőzünk sem volt. Nem csoda tehát, hogy az egyetlen NBA-t megjárt játékosról – de leginkább arról az időszakról, amikor a világ legjobb kosárbajnokságában játszott – viszonylag kevés fotó és videó maradt fenn. Mondhatjuk tehát, hogy a Sport 1 erről szóló dokumentumfilmje valóban hiánypótló lesz. Bemutató vasárnap este, a filmről pedig bővebben ebben a cikkben írtunk korábban.



Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek