6 évnél régebbi cikk

Hogyan fogyok le tíz hét alatt? - Orsi naplója 7. rész
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Hogyan fogyok le tíz hét alatt? - Orsi naplója 7. rész

Három és fél kilót fogytam! Ami azért nagyon biztató, mert a tízhetes kihívásomnak nagyjából a kétharmadánál járok, és a kitűzött célomnak (mínusz öt kiló), szintén kábé a kétharmadát teljesítettem. De arra nem számítottam, hogy egy díjnyertes fagylaltokat és tortákat alkotó cukrászmester karmai közé kerülök a héten...

A fogyásom tehát jó úton halad. Szóval, ha minden jól megy, sikerül megvalósítanom a tervemet, és egy fokkal jobban mutatok majd fürdőruhában a tengerparton. Persze mikor mit jelent ez a minden jól megy…  Néha pont egy jó kis kényeztetés jelenti azt, hogy az embernek jól mennek a dolgai. Ezt ugyan még véletlenül sem terveztem, de a héten megint belebotlottam egy ellenállhatatlan kísértésbe. A kísértő pedig nem is akárki személyében talált rám: Damniczki Balázs cukrász vitt bűnbe néhány nappal ezelőtt! Székesfehérvár fagylaltmestere, akinek remekművei nem csak az év fagylaltja, de az ország tortája címmel is büszkélkedhetnek, nem kevesebb, mint hétféle fagylaltot kóstoltatott meg velem!

Hogy a helyzet még súlyosabb legyen, ( meg én is?), forró nyári délután volt, tűző nap, amolyan igazi fagyizós idő…  Mielőtt még elájulnátok a döbbenettől, mire is vetemedtem, azért azt elárulom, nem hét egész gombóc fagyit faltam fel! Tényleg mindegyikből egy kisebb adag kóstolót kaptam. És aki ismeri Balázs fagyijait, az tudja: kizárólag természetes alapanyagokból készíti őket, töméntelen mennyiségű friss gyümölcs felhasználásával. Szóval igazából egészségesek! Igen, igen, tudom. A cukor, az akkor is cukor... Mindenesetre eredetileg interjút készíteni mentem, ami végül dőzsölésbe csapott át. Itt a bizonyíték:

Damniczki Balázzsal és a fagylaltjával (Fotó: KVO)

Mit tesz ilyenkor egy elszánt diétázó? Hát, ha vasakarattal rendelkezik, (ahogy erre egy kedves ismerősöm felhívta a figyelmemet), leginkább nemet mond. Na, én nem ezt csináltam. Megettem mindent, amit kaptam. Ez délután négykor történt. Aztán az egészet úgy kompenzáltam, hogy aznap többet már nem ettem egy falatot sem. Mondjuk ez nem volt nehéz, a nagy melegben nem is különösebben voltam éhes. De azért ez nem követendő példa. 

De mint ahogy erre a cikk elején fel is hívtam a figyelmet, a fogyás szerencsére szépen halad. Mert a hétköznapok azért nem ilyenek. És ez az, ami hosszútávon fontos: a táplálkozás tudatos felépítése a mindennapokban. Mert mielőtt még azt hinnétek, hogy öt kilónál megállok, gyorsan eloszlatom a tévedéseteket: ha ez a tíz hét véget ér, akkor sem szándékozom abbahagyni. 

Meg is mutatom gyorsan, mivel csillapítom farkasétvágyamat, mondjuk például fagyi helyett. Különösebb receptleírást ehhez nem mellékelek, mert nem kell hozzá más, mint friss gyümölcs (mostanában van választék bőven: eper, málna , barack, meggy, cseresznye…), natúr joghurt, és egy kevés zabpehely . Reggelire, uzsonnára vagy vacsorára is tökéletes…

Inkább ez legyen a diétás csemege nyári délutánokon (Fotó: KVO)

Ja, hogy ez nem olyan guszta, mint a fagylalt? Hát, ahogy mondani szokás: valamit valamiért!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek