6 évnél régebbi cikk

37, 36, 33, 30, 29, 27, 29: ezek nem lottószámok, hanem a héten várható csúcshőmérsékletek
Fehérvár Médiacentrum fotója37, 36, 33, 30, 29, 27, 29: ezek nem lottószámok, hanem a héten várható csúcshőmérsékletek

Ahogy a címből is látszik, lassan, de biztosan csökken a hőség a héten. Az időjárás megint jópofa lesz és pont a hétvégére lesz már csak vékonyan strandidő. Úgyhogy aki teheti, hétközben oldja meg a strandolhatnékját.

Jópár napja kapjuk a kánikulát, abból is azt az igazán gatyarohasztót. Persze, aki egész évben azért sírt, hogy mikor lesz már nyár (mint például mi), annak egy szava se legyen arra, ami most van. Inkább büszkén és becsülettel viselje el ezeket a heteket. Persze azért egy kicsit ijesztően néz ki, hogy hétfőn 37, kedden 36 a napi várható csúcshőmérséklet, legalábbis az MTI-nek eljuttatott Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) heti előrejelzése alapján.

Hétfőn az ország nagyobb részén 27 Celsius fok felett alakul a napi középhőmérséklet, egyedül az Északi-középhegység térségében lehet ennél alacsonyabb, 25 fok körüli érték. A hőség veszélye miatt hétfőre Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adtak ki. Fejér megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn általában 18-23 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb is lehet. Napközben 31-37 fokig melegszik a levegő.

Kedden is többfelé megerősödik a szél. Emellett alapvetően napos idő várható, estig inkább csak északon helyenként, majd estétől a Dunántúlon már többfelé várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 18-24 fok lehet. A nappali maximumok 27-36 fok között alakulnak. Északnyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb.

Szerdán hajnalban, reggel még többfelé várható zápor, zivatar. Napközben már csak elvétve eshet és sok lesz a napsütés. Estétől északnyugat felől ismét többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Napközben időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximumhőmérséklet 28-33 fok között valószínű.

Csütörtökön hajnalban, reggel még többfelé várható eső, zápor, zivatar, napközben már csak néhol eshet és sok lesz a napsütés, de megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Pénteken több órára kisüthet a nap. Főként a nap második felében és főként nyugaton lehet zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szombaton rövidebb időre süthet ki a nap, és többfelé eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett főként délen lehet elszórtan eső, zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-29 fok között alakulnak. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek