6 évnél régebbi cikk

Augusztusban Fehérváron forgat az Oscar-díjas rendező, szereplőket keresnek a filmhez
Fehérvár Médiacentrum fotójaAugusztusban Fehérváron forgat az Oscar-díjas rendező, szereplőket keresnek a filmhez

Augusztus 16-18. között Székesfehérváron forgat Nemes Jeles László. Az Oscar-díjas rendező Sunset című új filmjének fehérvári, éjszakai jeleneteihez szereplőket keresnek.

Már javában zajlik Nemes Jeles László új filmjének forgatása. A Sunset című film válogatásaira közel tízezer ember jelentkezett, a statiszták száma pedig eléri a 4400 főt. A Saul fiáért 2016-ban Golden Globe-ot és Oscar-díjat kapó 40 éves rendező filmje Budapest mellett több vidéki helyszínen is forog, ezek közül az egyik lesz augusztus 16-18. között Székesfehérvár is. 

A filmhez Fehérváron különleges, éjszakai jeleneteket rögzítenek majd, amihez további háttérszereplőket keresnek. A ProCasting honlapján közzétett felhívásból kiderül, hogy 18-50 év közötti, lehetőleg bajszos férfiakat és szintén 18-50 év közötti, természetes hajú nőket keresnek, akik arisztokratákat, középosztálybelieket és személyzetet alakítanának a három napos forgatás során. A díjazás 8000 forint naponta, és július 30-ig lehet jelentkezni ezen az oldalon keresztül.

A Sunset (Alkonyat) teljes forgatása augusztus 31-ig tart, a film a tervek szerint 2018 nyarán kerül mozikba. A történet 1913 nyarán játszódik, az árvaházban nevelkedett, fiatal Leiter Írisz (Jakab Juli) Budapestre érkezik azt remélve, hogy kalaposlányként dolgozhat néhai szülei egykori legendás szalonjában. Ám a kalapbolt új tulajdonosa, Brill Oszkár (Vlad Ivanov) elutasítja. Írisz egy idegentől értesül arról, hogy Leiter Kálmán néven él egy bátyja, akinek nem tudott a létezéséről. A családja után kutatva a lány sötét titkokra bukkan.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek