Fehérvári menza is volt a NÉBIH tesztjén megbukottak közöttFehérvári menza is volt a NÉBIH tesztjén megbukottak között
Fejér megyében a főzőkonyhák többsége közepes, Fehérváron viszont jó és közepes – ez az eredmény született a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrzésén, ahol a közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhákat vizsgálták a szakemberek.
Az összes minősített konyha közül 34 volt székesfehérvári, melyek csaknem 18.000 főt látnak el naponta. A megyeszékhelyen 1 jeles, 4-4 elégtelen és elégséges, valamint 13-13 közepes és jó eredmény született.
Fejér megyében összesen 146 főzőkonyhát minősített a NÉBIH, melyek együttesen közel 49.000 embert étkeztetnek. Az értékelés során a konyhák többsége közepes (44%), illetve jó (32%) minősítést kapott. Az elégtelen (3%) és jeles (5%) minősítések aránya egyaránt az országos átlag alatt volt.
A NÉBIH ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a legtöbb egységben nagyobb beruházások nélkül kiküszöbölhetők a hiányosságok, csupán nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre van szükség.