6 évnél régebbi cikk

Erre készülj, ha vonattal utaznál! - menetrendváltozás a Fejér megyei, sztrájk a nemzetközi járatokon
Fehérvár Médiacentrum fotójaErre készülj, ha vonattal utaznál! - menetrendváltozás a Fejér megyei, sztrájk a nemzetközi járatokon

A reggeli és esti járatoknál borul a MÁV menetrendje Fejérben is a pályafelújítások miatt, és néhány szolgáltatást nem biztos, hogy elérhető lesz kedden a nemzetközi járatokon a MÁV-START Utasellátó szervezet sztrájkja miatt.

Szerencsére az utasellátósok sztrájkja csak kedden nehezíti a vonattal utazók életét, de pályafelújítások miatt egészen október 31-ig számíthatunk menetrendváltozásokra, csúszásokra és késésekre - áll a MÁV honlapján. Módosul a menetrend a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár, a Budapest–Sárbogárd–Baja és a Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalakon is.  

  • A Pusztaszabolcsról Sárbogárdra és Dombóvárra induló személyvonatok Pusztaszabolcs–Sárbogárd között 20-30 perccel korábban közlekednek, az utolsó esti sárbogárdi személyvonat 27 perccel később közlekedik. A Dombóvárról, illetve Sárbogárdról Pusztaszabolcsra induló személyvonatok Pusztaszabolcs–Sárbogárd között 18-30 perccel később közlekednek. Az első reggeli Dombóvár–Budapest közötti vonat a teljes útvonalán 20 perccel korábban közlekedik.
  • Reggel hat órától éjfélig a Déli pályaudvar és Százhalombatta, Pusztaszabolcs, Dunaújváros között közlekedő vonatok a teljes útvonalukon, mindkét irányban 30 perccel később indulnak és érkeznek. A vágányzár ideje alatt egyes, Budapest–Százhalombatta és Budapest–Pusztaszabolcs között közlekedő vonatokat (mindkét irányban) töröltek a menetrendből, illetve ezek más vonatokkal összevonva közlekednek. Néhány Budapest–Százhalombatta viszonylatú vonat nem áll meg Nagytétény-Diósd és Érdliget megállóhelyeken.
  • A Budapest–Pusztaszabolcs–Rétszilas vonalszakasz változásai miatt a csatlakozó vonalak menetrendje is módosul.
  • A munkanapokon Budapest-Déli–Martonvásár közötti Z30-as vonatok – mindkét irányban – ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük új, G30-as viszonylatszámú vonatok közlekednek a Déli pályaudvar és Székesfehérvár között, mindkét irányban. 

 Hogy melyik vonalon mennyit késnek a vonatok? Ide kattintva követheted nyomon!

Ha egy nyár végi pihenésre indulnánk ma külföldre és ráadásul vonattal, jó lesz, ha indulás előtt tájékozódunk. A MÁV-START Utasellátó szervezete ugyanis kedden 8:00-23:00-ig munkabeszüntetést hirdetett, a sztrájk pedig azokat a nemzetközi járatokat érintheti, amelyek háló, fekvő vagy étkező kocsikat továbbítanak.

A MÁV - tájékoztatása szerint - mindent megtesz annak érdekében, hogy a vonatok menetrend szerint elinduljanak, de a munkabeszüntetés ideje alatt előfordulhat, hogy egyes szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. A sztrájk miatt leközlekedni nem tudó háló és fekvőhelyes kocsikba szóló helybiztosítások, illetve az utazás lemondása esetén az érvényes nemzetközi menetjegyek és helyjegyek árát a MÁV-START kezelési költség levonása nélkül visszatéríti.

A 2017.08.29-én 08:00-tól 23:00-ig meghirdetett Utasellátó sztrájk ideje alatt közlekedő járatok a következők:

  • 11:10 1471 Nesebar Budapest – Sindel – Varna és Budapest – Burgas
  • 12:05 EC344 Avala Budapest-Beograd, Budapest – Subotica – Bar
  • 16:40 IC 407 Corona Budapest – Braşov
  • 16:40 EC345 Avala Budapest-Wien
  • 18:15 IC 1204 Adria Budapest – Split
  • 18:40 EC 148 Lehár Budapest – Wien
  • 20:05 EN 476 Metropol Budapest – Berlin
  • 20:40 EN 462 Kálmán Imre Budapest – München, Budapest – Salzburg – Zürich

Szóval indulás előtt nem árt tájékozódni a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a MÁVINFORM rovatban és a Vonatinfó applikációban, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek