6 évnél régebbi cikk

Egy hónapon át irtják a rágcsálókat Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Egy hónapon át irtják a rágcsálókat Székesfehérváron

Fokozott figyelemmel sétáljunk kisgyermekeinkkel és kutyáinkkal szeptember 25-től egy hónapon át! A főbb vízfolyások és csapadékvíz-elvezető árkok mellett ugyanis irtószeres dobozokat helyeznek ki az egy hónapon át tartó rágcsálóirtó-akció keretében. A véralvadásgátló hatóanyagok viszont emberre és állatra egyaránt mérgezőek.

Rágcsálóirtás lesz Székesfehérvár területén a főbb vízfolyások és csapadékvíz-elvezető árkok mellett szeptember 25-től. A véralvadásgátló hatóanyag miatt emberre és állatra egyaránt veszélyes az irtószer, ezért a lakosság fokozott figyelmét kérik egészségük és a rágcsálóirtás sikere érdekében. A kihelyezett irtószeres dobozokat ne érintse meg senki, kisgyermekkel és kisállattal sétálva legyünk különösen körültekintőek! 

A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. A méreg ellenszere a Konakion injekció (K1-vitamin), beadását kizárólag orvos végezheti. Az irtószeres dobozokat egy hónap után, október 25-én szedik vissza. 

Forrás: ÖKK

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek