Rain15 °C
2021. május 13. csütörtök Szervác
Menü
Házhozszállítás

Napról napra jobb idő lesz a héten

Napról napra jobb idő lesz a héten
Őszi napsütés (Fotó: Mobogenie)

Hétfőn lesz a legrosszabb idő a héten, vasármap pedig akár 17 fok is lehet. A hét közepére eső, hagyományosan esős mindenszentek és halottak napja ezúttal száraz marad, így nem kell majd dagonyázni a temetőkben.

Elképesztő viharral ért véget az elmúlt hét (kösz, Nárcisz!), és a hétfő még nyomokban csapadékot, viharos szelet tartalmazhat. De ez csak egy becsapós kezdet: az őszi szünet hetében várhatóan napról napra javul az időjárás, és egyre több napsütésre számíthatunk. Az óraátállítás miatt korábban sötétedik majd, így például a hét közepén esedékes temetőlátogatások alkalmával már garantáltan szürkület lesz a délután órákban is, cserébe viszont sem eső, sem pedig komolyabb szél nem várható, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött heti előrejelzése alapján. Részletek: 

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható, de futó zápor bárhol előfordulhat. (Az Északi-középhegység magasabb csúcsain hózápor sem kizárt.) Az északnyugati szelet továbbra is erős, többfelé viharos széllökések kísérik, de a legerősebb széllökések már csak 70-80 kilométer/óra között várhatóak. A minimumhőmérséklet általában 0-6 fok között alakul, de az észak-borsodi szélvédettebb völgyekben gyenge fagy is lehet. A nappali maximumok általában 10 fok körül alakulnak.

Kedden is többfelé megerősödik a szél, a Dunántúlon néhol kisebb eső is előfordulhat, de már több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Szerdán, november elsején a ködfoltok feloszlása után változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű, de megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A mininumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Csütörtökre virradóra is lehetnek ködfoltok. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a légmozgás, napközben legfeljebb néhol lehet kisebb eső. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.

Pénteken is több helyen megerősödik a szél, elszórtan eső, zápor előfordulhat, de hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap is. A minimumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű. A nappali maximumok 11-16 fok között alakulnak.

Szombaton több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 10-16 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap ismét többfelé megerősödik a szél, főként délutántól eső is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-9, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között alakul

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár