6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Rajzfilmünnep, Brains és nyit a Mikulásház
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Rajzfilmünnep, Brains és nyit a Mikulásház

Alig másztunk ki a tökökkel és cukorkákkal bélelt Halloweenből, máris itt a következő ünnep: vészes sebességgel közeledik a karácsony. Ennek első jele, hogy vasárnap nagyra tárja kapuit a nagykarácsonyi Mikulásház. Ha még kicsit korainak érezzük ezt a dolgot, lesz két jónak ígérkező koncert (Supernem, Brains), egy ingyenes rajzfilmfesztivál és a suszter manóiról szóló bábelőadást is meg lehet nézni a hétvégén.

Koncert: Supernem
Mikor?: November 3., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Belegondolni is durva, hogy már 15 éve létezik a Supernem. A magyar mainstream punk legismertebbjei ha nem is ezért, de péntek este Fehérváron teszik tiszteletüket. A minden idők egyik legjobb magyar mellszőrzetével bíró Papp Szabi és zenekara a város új bulihelyén, a még javában bejáratás alatt álló Petőfi Kultúrtanszékben nyomja majd el a Rendőrsztorit, a Surpunkot vagy éppen a K-k-kétszert. Vendég az Amberjack. Jó idő esetén mindenképpen ajánlott a hely tetőteraszán is körbenézni, ha már.

Koncert: Brains
Mikor?: November 4., szombat 20:00
Hol?: FEZEN Klub

A szombati koncert pedig talán még erősebb lesz, igaz ehhez egészen a FEZEN Klubig kell menni. Sokan mondják és nem ok nélkül, hogy a szentendrei Brains pillanatnyilag az ország (egyik) legjobb koncertzenekara. A nyári fesztiválok állandó szereplői és a nagyszínpadok stabil fellépői MC Columbóék, akik valóban minden alkalommal hatalmas bulit csinálnak. A stílus meghatározhatatlan, de nem is kell kategorizálni: itt a lényeg az, hogy ennél táncolhatóbb és energikusabb bulit élőzenés koncertből kevesen tudnak faragni. Ja, és nemcsak Magyarországon... Ha végig tudod állni a Brains fellépését mozdulatlanul, akkor biztosan veled van a baj. 

Fehérváron túl: CEWES Őszi Esküvői Kiállítás 2017
Mikor?: November 4-5., szombat-vasárnap
Hol?: Hungexpo G-pavilon, Budapest

Van, aki már gyerekkorában elkezd az esküvőjére készülődni, a többség azonban a nagy nap előtti utolsó hónapokra időzít mindent. Semmi baj, ha kivétel szeretnél lenni: az őszi esküvő kiállításon még bőven időben nézhetsz körül a 2018-as trendeket illetően. A kiállításig ugyan egészen a budapesti Hungexpóig kell utaznod, de úgy tűnik, hogy megéri: torták, esküvői ruhák, helyszínötletek, ékszerek és dekortippek várnak rád/rátok mintegy 300 kiállítótól. Ásó, kapa, nagyharang.

Karácsony: Mikulásfalva (megnyitó)
Mikor?: November 5., vasárnap 10:00
Hol?: Mikulásház, Nagykarácsony

Ugyan jobb lenne, ha nem verőfényes napsütésben nyitná meg kapuit a Mikulásház, de hát mit lehet tenni? A globális felmelegedéstől megviselt nagyszakállú ha nem is bermudában, hanem a klasszikus maskarában, de mindenkit szeretettel vár ettől a hétvégétől egészen karácsonyig. Ami a finneknek Santa Claus Village, az nekünk a nagykarácsonyi Mikulásfalva, ahol a következő másfél hónapban minden hétvégén programok várják a gyerekeket és szüleiket: többek között meg lehet nézni a szeretetpostát és személyesen lehet egy jót beszélgetni az immár 22 éve itt dolgozó magyar Mikulással is. 

Gyerek: A suszter manói
Mikor?: November 5., vasárnap 11:00
Hol?: Igéző

Miért is ne lehetne a mai harmincasok, negyvenesek gyerekkorának egyik nagy kedvence a mostani gyerekek kedvence is? Ha unod már az animációs filmeket, és valami másra vágysz, vidd el bábelőadásra a srácaidat! A minőségi bábszínház Fehérváron ritka, mint a fehér holló, ezért is célszerű lecsapni rá, amint lehet. A hétvégén ilyen lesz az Ákom-Bákom Bábcsoport előadása az Igézőben az éj leple alatt a suszter cipőit elkészítő manócskákról. 

Mozi: Rajzfilmünnep 2017
Mikor?: November 4., szombat 14:00
Hol?: Barátság mozi

Azt hitted, hogy jó rajzfilmeket csak egy ócánnal arrébb készítenek? Tévedés. A hétvégén az egész országban zajló V. Országos Rajzfilmünnep tökéletes bizonyítéka annak, hogy Európában és Magyarországon is készülnek szép és ötletes rajzfilmek, csak kevesen ismerik őket. Székesfehérváron a Barátság moziban nézheted meg az elmúlt időszak legjavát, ráadásul tökingyen. Éppen ezért érdemes (és kell is) jó előre helyet foglalni, nehogy a helyszínen derüljön ki, hogy már minden szék foglalt. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek