6 évnél régebbi cikk

Vakbélműtét után tudta meg, hogy az év atlétája lett
Fehérvár Médiacentrum fotójaVakbélműtét után tudta meg, hogy az év atlétája lett

Valljuk be őszintén, karácsony előtt kórházba menni és a kés alá feküdni nem a legkellemesebb elfoglaltság. De a rossz élmény gyorsan feledésbe merülhet, amikor a kórházban megtudod, hogy korosztályodban te lettél az év sportolója.

- Köszönöm szépen, most már jól vagyok. Volt már gondom vele, de akkor még megúsztam a műtétet, most azonban már elkerülhetetlen volt a beavatkozás. Szerencsére nem volt semmi komplikáció, egy bizonyos idő kimarad ugyan az alapozásból, de még mindig jobb így, mintha a versenyszezon közben kellett volna kés alá feküdni.

Mátó Sára, az ARAK atlétája számára már csak rossz emlék a néhány nappal ezelőtti vakbélműtét, melyet szerencsére komplikáció nélkül tudhat maga mögött. A felépülésben pedig a család, barátok és ismerősök mellett egy hatalmas örömhír is segítette az ifjú atlétát, melyre álmában sem gondolt: A Magyar Atlétikai Szövetség az ARAK hétpróbában és 400 gáton egyaránt remek eredményeket elérő tehetségét választotta 2017 legjobb Ifjúsági Leány Atlétájának.

- Nagyon meglepett a hír, elmondhatatlanul boldog vagyok, ráadásul a kórházban tudtam meg, úgyhogy a rossz napokat bearanyozta ez a díj. Jó volt ez az év, az országos csúcs mellett a helyezések is jöttek, ennek ellenére nem gondoltam volna, hogy én kapom meg ezt az elismerést. A legfontosabb, hogy a magam elé kitűzött célokat teljesíteni tudtam. Alapvetően hétpróbázom, de idén a 400 gát volt az a szám, melyben rendszeresen rajthoz álltam a korosztályos nemzetközi versenyeken. Ez a szám egy picit közelebb áll hozzám, emiatt is örülök az idei jó eredményeknek. Nagyon fontos visszajelzés ez az elismerés, mert újabb motivációt, újabb energiákat ad, amire szükség is lesz jövőre. 2018-ban a junior világbajnokságra szeretnék kijutni, ez lesz a fő cél az előttünk álló esztendőben.

Sára személyesen nem lehetett ott a díjátadón, de egyesülete év végi rendezvényére már elmehetett, igaz, kevésen múlt a dolog, hiszen gyakorlatilag épphogy kiengedték a kórházból, máris mehetett az ARAK évzárójára. Az idei esztendőben rengeteg versenyt megnyerő, 400 gáton új ifjúsági országos csúcsot futó, 17. születésnapját néhány nap múlva ünneplő tehetség számára ez a díj egyfajta visszajelzés arról, hogy jó úton jár, ezzel edzője, Tölgyesi Előd is egyetért.

- Egy olyan visszajelzés, elsősorban Sára részére, hogy vannak veleszületett adottságai, képességei, ezeket kamatoztatni kell, de ez nem elég, mert a sikerért nagyon sokat is kell dolgozni. A sikert nem adják olcsón, sok mindenről le kell mondani, kompromisszumokat kell kötni. A versenyzők közül sokat megteszik ezt, de az év végén csak egy valaki lehet az esztendő legjobbja. Ez egy olyan elismerés a szövetség részéről elsősorban Sára, de nyugodtan mondhatom, hogy áttételesen az itt és hasonló körülmények között dolgozó és hasonló szemléletet, hozzáállást mutató versenyzők részére, mely arra inspirál, hogy még jobbak és még jobbak legyenek.

A sikert meg kell ünnepelni, erre kiváló alkalmat kínál az évvége, 2018-ban pedig jöhetnek az új kihívások, melyek közül - ahogy Sára is mondta - kiemelkedik a Junior Világbajnokság, melyre mindenképpen szeretne kijutni az ARAK üdvöskéje.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek