Clear sky31 °C
2020. július 10. péntek Amália
Menü

17 éves fehérvári fiú lopott táskát egy érdi hipermarket parkolójában

17 éves fehérvári fiú lopott táskát egy érdi hipermarket parkolójában
Ne hagyd a táskát az autóban (képünk illusztráció) (Fotó: Morganton News Herald)

Nem volt elég a táska tartalma, annak a 17 éves fehérvári fiúnak, aki egy érdi hipermarket parkolójában nyitva felejtett autóból lopott el egy táskát. Ezután egy martonvásári ATM-ből készpénzt vett fel a táskában talált bankkártyával. Az eset még decemberben történt, most kapták el a rendőrök.

Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat eljárást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy fiatalkorú személy ellen - írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a székesfehérvári fiatal 2017. december 11-én délután egy Érden található hipermarket parkolójában nyitott állapotban leállított személygépkocsiból egy táskát lopott el, a benne lévő személyes iratokkal, készpénzzel, bankkártyával, mobiltelefonnal együtt. Ezt követően az eltulajdonított bankkártya felhasználásával egy Martonvásár területén található ATM automatából készpénzt vett fel.  

Az érdi rendőrök a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói segítségével 2018. január 17-én elfogták a fiatalt, a lakcímén végrehajtott házkutatás során a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tárgyakat foglaltak le. A fiatalkorút előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja.

A tettes feltehetően csak úgy tudott az ATM-ből készpénzhez jutni, ha az áldozat a táskában tárolta a bankkártyához tartozó PIN-kódot. Ezt semmiképpen ne tegyük, mert ilyen esetekben a bank nem fogja megtéríteni a számlánkról leemelt pénzt. Még többet erről és a bankkártyákat érintő változásokról ezen a héten írtunk a Bankkártyamizéria - mostantól kevesebb a kárunk, ha ellopták a kártyánkat! című cikkünkben.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár