6 évnél régebbi cikk

Nem Székesfehérvár lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
Nem Székesfehérvár lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Nem jutott tovább a fehérvári pályázat az Európa Kulturális Fővárosa 2023 szakértői meghallgatásán. Az év végén Debrecen, Veszprém és Győr közül kerül ki a győztes.

Eldőlt, hogy nem Székesfehérvár lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban - adta hírül a székesfehérvár.hu. A hét pályázó közül a tegnapi szakértői meghallgatás után már csak három maradt versenyben: Debrecen, Veszprém és Győr. 

Cser-Palkovics András bár nagyon csalódott a döntést illetően, de biztos abban, hogy akármelyik település is nyeri el végül a címet, méltó házigazdája lesz a rendezvénysorozatnak. 

– Köszönöm mindenkinek, aki közreműködött abban, hogy ezt a pályázatot össze tudtuk állítani és szeretném kiemelni: egyhangú támogatással nyújtottuk be. Ahogy korábban is jeleztük, a pályázat számos pontját - függetlenül attól, hogy nyerünk-e vagy nem - szeretnénk megvalósítani – mondta el a város polgármestere.

Cser-Palkovics András csütörtöki sajtótájékoztatóján hosszabban is értékelte a meghallgatáson történteket. A teljes beszélgetést itt olvashatjátok el:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek