6 évnél régebbi cikk

A Fehérvári Versünnep elődöntőjén túl
·KultKultúra·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Fehérvári Versünnep elődöntőjén túl
·KultKultúra·Utolsó frissítés: undefined

Lement a kilencedik alkalommal megrendezett Fehérvári Versünnep válogatója, amely során a 9-13. évfolyamos irodalomkedvelő diákok csillogtathatták meg versmondó tudásukat. A Bobory Zoltán vezette zsűrinek bizony nem volt egyszerű dolga, ugyanis a jelentkezők jobbnál-jobb előadásokkal szórakoztatták a nagyérdeműt.

Szombaton tartották a IX. Fehérvári Versünnep elődöntőjét, amelyet a Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Önkormányzatával, a Szent István Hitoktatási Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve szervezett. A Fehérvári Versünnep 2018-as kiírására február 13-tól március 5-ig jelentkezhettek a 9-13. osztályos székesfehérvári középiskolás és állandó lakhellyel rendelkező diákok. Március 10-én már a döntőbe jutásról döntött a szigorú zsűri, ahol is majd április 21-én a Városháza dísztermében mutathatják meg magukat a lelkes versenyzők.

A tehetséggondozó versenyt 2010-ben hívta életre a Fehérvár Médiacentrum együttműködő partnereivel, az ötletgazda Varga Sándor volt. A Fehérvári Versünnepen az elmúlt években sok száz tehetséges diák vett részt, így ezúttal is nagy érdeklődésre számítottak a szervezők. A várakozás beigazolódott, ugyanis harmincöt diák érkezett a válogatóra, hogy meggyőzze a zsűrit versmondó tehetségéről.

A hagyományokhoz hűen a rendezvényt az első körben a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartották, ahol a fél tízes nyitás után egyből következtek a jobbnál-jobb előadások. A nebulók választottak verseket Nemes Nagy Ágnestől, Pilinszky Jánostól, Tóth Árpádtól és még Darvas Szilárdtól is, akinek Legenda a nő temetéséről című költeménye különösen jól sikerült.

A IX. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke volt, mellette Závodszky Noémi színésznő, Keller János színész, Tornyai Gábor plébános és kollégánk, Vakler Lajos is helyet kapott az ítészek között. A harmincöt jelentkező közül tizenketten jutottak a döntőbe, amelyre április 21-én kerül sor. Gratulálunk nekik!

A döntőbe jutott tehetségek: Baráth Eszter Adrienn, Bakó Fanni, Ferenczy-Nagy Boglárka, Jenei Márton, Jónás Olivér, Kerényi Réka, Mátics Anna, Nyári Ádám, Somos Máté, Szűcs Panna Villő, Tóth András Bence és Varga Eszter.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek