5 évnél régebbi cikk

Iskolák, óvódák, kórházak és közösségek is pályázhatnak az ingyen falfestékre - még vasárnapig
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Iskolák, óvódák, kórházak és közösségek is pályázhatnak az ingyen falfestékre - még vasárnapig

800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatán.

Összefogás a színes közösségi terekért - ezzel a céllal indult hét évvel ezelőtt a Let’s Colour Településszépítő pályázata, és a kezdeményezésnek köszönhetően eddig közel húszezer négyzetméternyi szürke falfelületet varázsoltak színessé kettőezernél is több önkéntes segítségével.

Az idei pályázatra még vasárnapig jelentkezhetnek az iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok, és ebben az évben 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatok április 29-én éjfélig tölthetők fel a www.letscolour.hu weboldalra.

A projektben bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat, akik részt akarnak vállalni környezetük megszépítésében.

A nevezés legfőbb kritériuma, hogy a kifestendő kültéri vagy beltéri falfelületet - amely az adott közösség életében központi szerepet tölt be - a pályázó biztosítsa. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, ám festeniük a közösségeknek kell majd.

A jelentkezéseket idén is két kategóriában várják, a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. A jelentkezéseket követően pedig április 30-tól egészen május 20-ig lehet szavazni a benyújtott pályázatokra ugyancsak a weboldalon. Az eredményhirdetésre május 21-én kerül sor.

Az online szavazáson a kategóriánként a 3-3 legtöbb voksot kapott pályázat jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri vagy kültéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek