5 évnél régebbi cikk

Megkezdődtek a kajak-kenu edzések a Csónakázó-tavon
Fehérvár Médiacentrum fotójaMegkezdődtek a kajak-kenu edzések a Csónakázó-tavon

Vízre szálltak a gyerekek, múlt héten megkezdődtek a kajak-kenu edzések a Csónakázó-tavon. Az igazi évadnyitó azonban a május 1-jei Sportmajális alkalmával lesz, ugyanis a helyszínen Vízisport Majálist rendeznek a munka ünnepén, "Vendégünk a vitorlázás" címmel.

Sok fiatal ragadott a héten evezőt és pattant be a kajakba vagy éppen a kenuba. Nem véletlen, hiszen a jó idő beköszöntével a gyerekek újra edzhetnek itt, a Csónakázó-tavon. Az iskolák részéről is nagy az igény erre, a fiatalok a testnevelés órákon is hódolhatnak az evezős sportoknak. Így aztán a fehérvári diákok közül többen a vízisportok szerelmeseivé váltak. Van, aki már nem újoncként forgatja a lapátokat.

Az igazi évadnyitó azonban a május 1-jei sportmajálison lesz, ugyanis a Csónakázó-tónál Vízisport Majálist rendeznek "vendégünk a vitorlázás" címmel.

Nemcsak az új beszerzésű hetes kenut vagy a Vízi Ridereket lehet kipróbálni, ami kicsit ilyen vízividámpark jellegete köclsönöz majd a tónak, hanem olyan kultikus hajókat hoztunk, mint például Rakonczay Gábornak a kenuját, amivel áthajózta az Atlanti-óceánt vagy a Fa Nándinak azt a két tonnás gumimotorosát, amivel a Vandée Globe rajtjánál, illetve beérkezésénél segítették a Spirit of Hungary földkörüli útját - mondta Szipola Antal a Vital Club SE elnöke.

A Vízisport Majálison itt lesz Varga Lajos Nelson nevű hajója is, az a nyolc méter hosszú vitorlás, amivel 2017-ben megnyerte a szóló egytestű Balatonkerülő Vitorlásversenyt és ezzel a hajóval tartja a Kenese - Keszthely sebességi rekordot is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek