5 évnél régebbi cikk

Mi történt a Fehérvár Szépe óta? - interjú Reichert Karolinával
·KultFehérvár Szépe·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMi történt a Fehérvár Szépe óta? - interjú Reichert Karolinával
·KultFehérvár Szépe·Utolsó frissítés: undefined

A nyár beköszöntével lassan beindul a bikiniszezon is, ám ami még fontosabb Székesfehérvárt újra ellepik a szépségek, ugyanis nemsokára kezdődik a 2018-as Fehérvár Szépe verseny. A tavalyi győztessel, Reichert Karolinával beszélgettünk a versenyről, a királynői teendőkről és természetesen a jövőről.

Kicsit utazzunk vissza az időben. Hogyan jött az ötlet, hogy jelentkezz a Fehérvár Szépe versenyre?

Megmondom őszintén, hogy én egyáltalán nem akartam jelentkezni. Láttam, hogy lesz Fehérvár Szépe verseny, de nem foglalkoztatott különösebben a dolog. Aztán a nővérem mondta, hogy próbáljam meg, amire persze heves tiltakozásba kezdtem, hogy dehogy is. Majd az utolsó pillanatban aztán mégis leadtam a jelentkezést, gondolván, úgy sincs mit veszítenem. Pont pár napja beszélgettünk anyukámmal, hogy milyen érzés is volt, amikor először vitt válogatásra: rettenetes izgultam. Új emberekkel találkozni, megismerni a lányokat, először félelmetes volt, aztán a terepszemle után szépen lassan feloldódtam és onnantól kezdve már nem volt semmi baj.

Hogyan zajlott a felkészülés?

Miután beválasztottak a döntős csapatba, kezdetét is vette a két és fél hetes felkészülés: jöttek a fotózások, amiket nagyon élveztem, majd minden egyes nap reggeltől estig (minimum két program, majd mentem is edzeni) űztük az ipart, amiről első blikkre nem gondoltam volna, hogy fárasztó lesz, de ettől függetlenül nagyon élveztem. Teljesen megérte minden perce.

Hogyan élted meg, hogy te lettél 2017-ben Fehérvár Szépe?

Igazából nem gondoltam volna, hogy én leszek Fehérvár Szépe. Úgy mentem, hogy kipróbálom magamat, hátha felfedeznek vagy olyan kapcsolatokat építek ki, amelyek a későbbiekben hasznosak lehetnek. Nagyon sok barátot szereztem, vannak, akikkel azóta is tartom a kapcsolatot, aminek nagyon örülök. Amikor megnyertem, akkor az egy hihetetlen dolog volt. Ott van előttem a kép, ahogy ülök a színpadon és jön az aranyeső... eszméletlen volt. El is érzékenyültem, ám egyszerre sokkot is kaptam.

Nemsokára lehet jelentkezni a 2018-as Fehérvár Szépére. Mi történt eddig veled és mi várható még?

A tavalyi döntő óta számos programra hívtak, hogy képviseljem Székesfehérvárt, mint Fehérvár Szépe. Rögtön a verseny után Dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadott minket a két udvarhölgyemmel, Bozsoki Biankával és Mészáros Rékával együtt. Ezen kívül voltam a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára felhívó figyelemfelkeltő sétán, a III. Székesfehérvári Székely Bálon, illetve a Lecsófesztiválon is, ahol a tombolázás mellett a Fehérvár Szépe csapata is indult és be is került a lecsónk a legjobbak közé, aminek nagyon örülök. Legutóbb pedig a nemrég megrendezett Kert-Expón voltam, ahol segédkeztem a szervezésben: tombolát árultam, illetve a díjakat osztottam ki. A fehérvári programok mellett voltam egyéni programokon is, amelynek során árvákhoz mentem segíteni, illetve a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét is meglátogattam.

Hogyan hatott ki ez az egész őrület a magánéletedre? Többen próbálkoztak?

Voltak ismeretlenek, akikről nem is tudtam, hogy az ismerőseim és ők is írtak. Nagyon sok kedves szót kaptam. Nyilván ennek pozitív és negatív oldala is van: ilyenkor tudja meg az ember, hogy kikre számíthat, hogy kik az igaz barátai. Megmondom őszintén, hogy a verseny alatt és után sem olvasgattam kommenteket, ugyanis nagyon sok a rosszindulatú ember, így ezek elvették volna a kedvem. Senki nem tetszik mindenkinek, ezt is el kell fogadni. Nagyon sokan hívtak randizni is, bár eleinte a Fehérvár Szépe verseny után nem nagyon írt senki, aztán szépen fokozatosan megnőtt a számuk.

Nemsokára itt az érettségi. Izgulsz? Melyik tárgyaktól félsz a legjobban?

Igen, igen, nagyon izgulok. A hétvégén már ballagás és utána egyből kezdődik az érettségi. Szerencsére az írásbelik után lesz egy kis szünet, de az is inkább a tanulásra fog elmenni, így összességében nehéz időszak következik. Minden tárgyra egyformán tanulok, jártam előkészítőkre, inkább ott maradtam kilencedik órákban is, csak hogy minden lehetőséget kihasználjak, ugyanis a tanulás nagyon fontos.

Hogyan tovább az érettségi után? Mik a terveid a jövőben?

Most egy kicsit úgy hangozhat, hogy ellentmondok magamnak, de nem tanulok tovább, legalább is nem úgy, ahogy sokan gondolnák. Maradok a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumban még egy egyéves OKJ-s képzésen, ugyanis így éri meg a négy év: lesz szakmai érettségim is és szakmám is ügyviteli szakágon. Az OKJ mellett természetesen szeretnék dolgozni is, így már bele is kóstolhatok egy picit a felnőttek világába. Ezen kívül szeretnék nyelveket tanulni, mindezt úgy, hogy külföldön élve rá legyek kényszerítve arra, hogy megtanuljak más nyelven kommunikálni és gondolkodni, és nagyon érdekel még az esküvőszervezés is. Egy dekoratőrnek szoktam besegíteni, így már ebben is van egy pici tapasztalatom, és továbbra is szeretném ezt is csinálni. Egyszerre lehet, hogy soknak tűnhet, de fontos, hogy több lábon álljon az ember.

És a modellkedés, esetleg még több szépségverseny?

Természetesen a modellkedést sem szeretném elhanyagolni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen ez a modellvilág, bár hallottam jókat is meg rosszakat is, de mindenképpen szeretném folytatni. A Miss Alpok Adria után függetlenül az eredménytől szépségversenyekre már nem igazán szeretnék menni, viszont az érettségi után szeretnék minél több fotózásra járni, akár külföldön is.

Nincs szépségkirálynő sport nélkül. Hogy állsz a sportokkal?

Először a Cutler Gymbe jártam személyi edzővel edzeni, majd rúdtáncoltam, most pedig az Xbody Stúdióban készülök. Azért formában kell magam tartani. Régebben az Alba Regia Táncegyütteshez jártam, ami nagyon hiányzik, szép éveket töltöttem ott. Ezen kívül egy évig röplabdáztam, amit szinte a nulláról kezdtem, de időhiány miatt sajnos azt is ott kellett hagyjam.

Mit tudhatunk a Miss Alpok Adriáról? Mikor kell szorítani érted?

Április 29-én volt a Miss Alpok Adria fotózása Budapesten, ami egy fél napos program volt. Úgy érzem, hogy jól sikerült, mindenki nagyon kedves volt velem. Kaptunk két szett ruhát és abban fotózkodtunk, illetve lemérték a ruhaméreteket, megbeszéltük, hogyan zajlik majd pontosan a döntő. A verseny május 12-én lesz Bükfürdőn, de nekem már egy nappal előtte, május 11-én fel kell mennem egy és kettő óra között, hogy megkapjuk az infókat és picit fel tudjunk készülni a megmérettetésre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek