5 évnél régebbi cikk

Hamburger, pizza, hot dog: nyáron érkezik az I. Streetfood Feszt Székesfehérvár
·Programokstreet food·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaHamburger, pizza, hot dog: nyáron érkezik az I. Streetfood Feszt Székesfehérvár
·Programokstreet food·Utolsó frissítés: undefined

Ha valamire, akkor a street food kifejezésre sokan felkaphatják a fejüket, ugyanis legtöbbünknek az álomtrió (hamburger, pizza, hot dog) jut eszébe róla, és még a nyálelválasztásunk is rendesen beindul. A világ, de már Magyarország is számos street food fesztivált tud maga mögött, így itt volt már az ideje, hogy Fehérvár is jobban kivegye a részét a bűnös élvezetekből.

Május 6-án egy igencsak érdekes oldal jött létre a Facebookon, amely a Streetfood Feszt Székesfehérvár néven fut. Majd nem sokkal éjfél után felkerült rá egy kép is, amely nemcsak egy megnevezést, hanem már dátumot (június 22-24.) és helyszínt (Fő utca) is mutatott. Eszerint akkor, amikor a nyár megvillantja legjavát, Fehérváron street food fesztivál fogja borzolni az ízlelőbimbókat. Jöhet, jöhet, jöhet!

A rendezvény hivatalos Facebook oldala nem mondom, elhúzta előttünk a mézesmadzagot, és hogy időben fel tudjunk készülni a kajatúladagolásra, megkérdeztük a rendezvény szervezőit, Mits Gergelyt és Vörös Tamást, mi várható az I. Streetfood Feszt Székesfehérváron.

A Streetfood Feszt nagyjából az egész Fő utcát magába fogja ölelni. Az Országalmától egészen a Zichy ligetig két oldalt lesznek kint a food truckok, illetve a street foodosok, akik oda kitelepülnek, igazán sokszínű installációkkal. Eközben mindenféle zenés és szórakoztató kísérőprogramok is lesznek: többek között street art és slam poetry előadásokra is lehet számítani.

Hozzátették, hogy ténylegesen egy klasszikus street food fesztivállal lesz dolgunk, amelynél a legfőbb szempont az volt, hogy minél változatosabbak legyenek mind a programok, mind pedig természetesen az ételek. Gyakorlatilag a hamburgertől, a pizzától és az általánosabb street foodoktól kezdve kicsit az olaszos vonalba is bele fognak kóstolni, ezen kívül lesznek kávékülönlegességek és kézműves borokkal is várják a kilátogatókat.

Bár a változatosságra törekszünk, nagy százalékban az ételek fogják uralni a Streetfood Feszt Székesfehérvárt. A legnagyobb szám a BBQ-s kitelepülésünk lesz: egy amerikai BBQ-autóval lepjük meg a vendégeket, ahol aztán tényleg minden lesz, ami a klasszikus BBQ-hoz köthető - folytatták a rendezvény szervezői. 

Elmondásuk alapján egy igencsak látványos és étvágygerjesztő fesztiválra kell számítanunk, és csak remélni tudjuk, hogy nem olyan lesz, mint a pár évvel ezelőtti street food botrány próbálkozás, ugyanis első kézből tudjuk, hogy azon mindent lehetett kapni csak street foodot nem. Ja. Szóval készüljetek: június 22-24., Streetfood Feszt Székesfehérvár. Én már alig várom!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek