Heavy rain18 °C
2020. szeptember 25. péntek Eufrozina
Menü

Legcukibb pluszpénz-kereseti lehetőség: törpemalac-nevelőket keres az ELTE

Legcukibb pluszpénz-kereseti lehetőség: törpemalac-nevelőket keres az ELTE
Gyere hozzánk lakni! (Fotó: mno.hu)

A feladat a malacka szocializálása, amiért a tanszék havi ötvenezer forintot juttat. Persze azért vannak feltételek is.

Többször foglalkoztunk már érdekes, vagy legalábbis érdekesnek tűnő állásajánlatokkal az fmc.hu-n, legutóbb például a hivatásos világjárókat keresett a World Life Experience (június 20-ig még lehet jelentkezni). Kétségkívül menő dolog pénzt kapni utazásért, de a cukiságfaktor-díjat mégis az ELTE Etológia Tanszékének projektje érdemli ki: Minnesotai törpemalac befogadó gazdák jelentkezését várja.

Persze elsőre lehet, hogy csak húzkodjuk a szemöldökünket, de a kétkedőknek - mielőtt tovább haladnak, vagy azonnal bezárják a cikket - ajánlanám a következő egyperces videót arról, hogy milyen jófej is tud lenni egy ilyen törpemalac:

 Ha a kicsi malac tánca meggyőzött minket, és azonnal szeretnénk egyet otthonra, akkor jöjjenek az ELTE feltételei:

 • Mivel a szociális ingerekben gazdag nevelés kiemelkedően lényeges a projekt során, ezért a kezdeti hónapok során biztosítanunk kell a malac számára a szinte folyamatos emberi jelenlétet, vagyis napi 1-2 óránál tovább nem hagyhatjuk egyedül védencünket.
 • A kutatócsoport munkatársaival az egész program alatt folyamatos lesz a kapcsolattartás és együttműködés, biztosítanunk kell az állat etológiai vizsgálatokban való részvételét, valamint egyes, az éber fMRI vizsgálatokhoz szükséges gyakorlatok elkezdését és rendszeres (napi szintű) gyakorlását otthon is (ehhez természetesen biztosítanak útmutatást és segítséget).
 • A kezdeti, intenzív időszakban átlagosan heti egy alkalommal, előre megbeszélt időpontban be kell menni a tanszékre vagy az MR-laborba is a malaccal, hogy mérhessék fejlődését, viselkedéses vizsgálatokat végezhessenek vele, egyeztethessenek nevelési-tréningezési ügyekben, illetve a malackánk megkezdhesse az MRI készülékkel a barátkozást.
 • A rendszeres személyes részvétel gördülékenysége miatt minden fél szempontjából fontos kritérium, hogy a befogadók Budapesten, vagy Budapesthez (az Etológia Tanszékhez) minél közelebb lakjanak (maximum egy órányi távolságra kocsival), és tudják biztosítani az állat autóval való szállítását. 

Az izgalmas munkában nem maradunk egyedül, hiszen az ELTE Facebook-csoportot is életre hív, ahol a többi malacnevelővel cserélhetünk tapasztalatot majd. És ha már tapasztalat: nem gond, ha nem vagyunk profi kutyakiképzők, bár néhány dologra meg kell majd tanítanunk a malacunkat. Ez egyik, talán legfontosabb az alom használata, bár a kiírók szerint a Minnesotai törpemalac kimondottan tiszta állat, és fogékony arra, hogy mindig csak egy adott területen végezze el a dolgát. 

Jól tartható más kisállatokkal együtt, ami üdvös is lehet, na meg az is, ha van kertünk, mert a törpemalac napközben is viszonylag aktív, kevesebbet alszik, mint például egy kutya, így kizárólag lakásban tartva nagyon intenzív és aktív figyelmet igényel. Ha pedig unatkozik, hajlamos lehet rombolásra is, míg egy kertbe való kijárási lehetőség jobban biztosítja számára a megfelelő környezetet, jobban el tudja magát foglalni.

A további részleteket, illetve a projektre való jelentkezést az ELTE honlapján találod.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Ellopták II. János Pál pápa vérét
  Ellopták II. János Pál pápa vérét
 • Tizenegyesekkel nyert a Fehérvár Fc
  Tizenegyesekkel nyert a Fehérvár Fc
 • Nyert a Bayern
  Nyert a Bayern
 • Kutyák szimatolják ki a koronavírus fertőzést a helsinki repülőtéren.
  Kutyák szimatolják ki a koronavírus fertőzést a helsinki repülőtéren.
 • A világűrben, a Nemzetközi Űrállomáson akar játékfilmet forgatni Oroszország.
  A világűrben, a Nemzetközi Űrállomáson akar játékfilmet forgatni Oroszország.
 • Támogatást nyújt az elromlott háztartási eszközök javíttatásához Bécs városa.
  Támogatást nyújt az elromlott háztartási eszközök javíttatásához Bécs városa.
 • Első magyar dínótojás
  Első magyar dínótojás
 • Több mint 32 millió fertőzött
  Több mint 32 millió fertőzött
 • Elhalasztják a Rió-i karnevált
  Elhalasztják a Rió-i karnevált
 • Szigúbb ellenőrzést javasol az Unio
  Szigúbb ellenőrzést javasol az Unio
 • Érdemes lehet bevásárolni - javasolja a NÉBIH
  Érdemes lehet bevásárolni - javasolja a NÉBIH
 • Segítség a turisztikai cégeknek
  Segítség a turisztikai cégeknek
 • Stagnál a fertőzések száma
  Stagnál a fertőzések száma