Partly cloudy11 °C
2019. november 22. péntek Cecília
Menü

Légy stílusos a nyári esőben is!

Légy stílusos a nyári esőben is!
Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)

A legtöbbünk bánatára idén nyáron eddig is gyakran szakadt ránk az ég. Nagy mennyiségű eső, erős szél és zivatarok idején hűvösebb idő, ez az, ami a meteorológusok szerint még jó darabig velünk marad. De ha már így van, akkor is legyünk stílusosak! Mutatom hogyan.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én az ilyen zivatarokkal terhelt napokon nem mindig tudom, hogy mit vigyek magammal, legyen szó nyaralásról vagy fesztiválról, kirándulásról. Ezért most összeszedtem azokat az alapdarabokat, amelyekkel mindenképpen érdemes komolyan számolnod hasonló időjárási körülmények között.

Abban a remek helyzetben vagyunk, hogy mostanra már az eső és vihar idején bevethető termékek a praktikumot túlnőve abszolút menők és divatosak is, de még mennyire! No, de nézzük a konkrétumokat:

1. Nem, nem ciki a gumicsizma! 

Az hiszem ez egy örök dilemma. Most akkor a gumicsizma ciki vagy nem? A divatvilág jelenlegi álláspontja szerint egyáltalán nem az, sőt! Fontos, hogy vannak szabályok, amiket ha betartunk, akkor soha, senki nem fog bennünket leszólni csak azért, mert gumicsizmában úszunk el egészen hazáig. Két nagy hátránya van a gumicsizmáknak, de ha odafigyelünk, akkor bátran hordhatjuk őket mindenkor és mindenhol.

 • Alapanyagukból kifolyólag nem túl kellemes illatúak, így a munkahelyen mellettünk ülő nem biztos, hogy rajongani fog érte. Ezért fontos, hogy a lábbeli kiválasztásakor azt vegyük meg, amelyik kevésbé kellemetlen szagú.
 • A másik hátránya pedig az, hogy egyáltalán nem légáteresztőek, tehát nem szerencsés egy egész napot gumicsizmában tölteni, hiszen a lábunk befülledhet. A megoldás egyszerű, vigyünk magunkkal váltócipőt, és amint beértünk a munkahelyre, egyszerűen cseréljük le. 

A gumicsizma, valószínűleg az időjárás kiszámíthatatlansága okán, ma már abszolút mindennapi viselet, ezért egyre nagyobb választékot találunk belőle az üzletekben. Lehet ez a lábbeli magas szárú vagy éppen bokacsizma, egyszínű vagy extrémen színes, esetleg apró mintás is, egy azonban biztos: garantáltan menők leszünk bennük. 

Én azt gondolom, hogy igen is érdemes beruháznunk legalább egy pár ilyen lábbelibe, hiszen abszolút hálás darab, amit nemcsak nyári zivatarok idején, hanem szinte egész évben hordhatunk. Garantáltan mi is így gondoljuk majd, legkésőbb akkor, amikor egy reggeli vihar után nem kell egész nap vizes zokniban ücsörögnünk a munkahelyünkön.

Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)
Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)

2. Férfiak és a gumicsizma

Én azt mondom, hogy miért ne, de az urak nálam sokkal szkeptikusabbak ebben a kérdésben (is). Véleményem szerint nekik is joguk van ahhoz, hogy özönvízszerű esőben is száraz zoknival érjenek be a munkahelyre, vagy esetleg az ő kedvenc bőrcipőjük se essen a nyári felhőszakadás áldozatául. Nos, mégis úgy látom, hogy a férfiak a gumicsizmával nem igazán tudnak/akarnak megbarátkozni, pedig számukra is kiváló modelleket készítenek. Kivételt csupán bizonyos hobbik és időtöltések alkalma képez, úgy mint a horgászat, a vitorlázás vagy a vadászat. Az utcán azonban még a mai világban is csak a legritkábban láthatjuk az erősebbik nem képviselőit gumicsizmában. 

Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)
Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)

3. Esernyő? Naná!

Elengedhetetlen kellék, így minden bizonnyal mindenkinek lapul a táskájában egy kicsire összezárható típus, otthon pedig megtalálható még legalább egy sétapálca méretű verzió is, amit csak akkor veszünk elő, ha utána nem kell egész nap magunkkal cipelni. Az esernyők helyzete a divatvilágban eléggé mostoha, hiszen leginkább azért hordjuk magunkkal, mert muszáj, ráadásként sokan tudat alatt a rossz idővel azonosítjuk. Pedig fontos kiegészítőnk lehet, sőt, ha színben és motívumaiban is passzol a szettünkhöz, akkor még egy kis pluszt is hozzáad a megjelenésünkhöz.

Idén nagy divat az átlátszó esernyő, amin keresztül akár az eget és a villámokat is kémlelhetjük. De akik szeretnék, hogy ernyőjük jobb kedvre derítse őket és másokat a rossz időben, azok választhatnak a margarétamintás, a bájos pöttyös vagy akár flamingós darabok közül is. Az egyszínű fekete híveinek is kínál az idei szezon egy kis csavart, hiszen például cicafüllel ellátott fogóval bárki belecsempészhet egy kis huncutságot az összeállításába.

Az esernyő nemcsak rendkívül hasznos kellék, hanem nagyon stílusos kiegészítő is lehet, és csak rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk. Bár néhányan óvakodnak az erőteljes színű daraboktól, idén azonban a szakemberek szerint akkor leszünk menők, ha az esernyőnk átlátszó vagy minél színesebb mintákkal díszített. 

Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)
Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)

4. Esőkabát

Természetesen az esőkabát is elmaradhatatlan kellék 2018-ban!  Itt nem a tenyérnyi kis zacskóba belehajtogatott színes, nejlon csodákra gondolok, hanem a jól szabott, vízlepergető anyagból készült viharkabátokra. Ha ilyet viselünk, jöhet zivatar vagy szélvihar, biztosan megvéd minket az időjárás viszontagságaitól.

Idén tavasszal ismét beszerezhetők voltak a parkákat idéző, ámde vízhatlan anyagból készült esőkabátok, de a bevállalósabbak vásárolhatnak maguknak extrémebb, átlátszó darabokat is, amelyek alatt abszolút jól látható, mit is vettünk fel aznap. Legyen ballon szabású, A-vonalú, esetleg pöttyös, virágmintás vagy átlátszó az esőkabátunk, egy jó ernyővel és gumicsizmával kiegészítve bárkiből divatikon lehet, azt garantálom.

Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)
Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)
Ha egy picit is bizonytalan vagy, hogy melyik kiegészítőt válaszd, és jól jönne az útmutatás, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Légy stílusos a nyári esőben is!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

 • Fanni - egészséges újszülöttet tettek a kecskeméti inkubátorba
  Fanni - egészséges újszülöttet tettek a kecskeméti inkubátorba
 • Kukakommandó - szemléletformáló kisfilmekkel segíti a korszerű hulladékgyűjtést a Depónia
  Kukakommandó - szemléletformáló kisfilmekkel segíti a korszerű hulladékgyűjtést a Depónia
 • Figyelmesen vezessenek - sebességkorlátozást vezettek be az M7-esen a Fehérvár Centrum lehajtónál
  Figyelmesen vezessenek - sebességkorlátozást vezettek be az M7-esen a Fehérvár Centrum lehajtónál
 • Fehérvászon - függetlenfilm-fesztivál A Szabadművelődés Házában
  Fehérvászon - függetlenfilm-fesztivál A Szabadművelődés Házában

A hét sztorija

 • Segítség - saját család nélkül nevelkedő fiataloknak gyűjtenek élelmiszert
  Segítség - saját család nélkül nevelkedő fiataloknak gyűjtenek élelmiszert
 • Európai Bíróság: nem történt jogellenes fogvatartás a röszkei tranzitzónában
  Európai Bíróság: nem történt jogellenes fogvatartás a röszkei tranzitzónában
 • Felsőoktatási jelentkezés - éjfélig meghosszabbították a határidőt
  Felsőoktatási jelentkezés - éjfélig meghosszabbították a határidőt
 • Klímavészhelyzet - az év szava lett az Oxford Szótár szerint
  Klímavészhelyzet - az év szava lett az Oxford Szótár szerint
 • Kormányszóvivő: Magyarország a bevándorlás kérdésében nem fog engedni!
  Kormányszóvivő: Magyarország a bevándorlás kérdésében nem fog engedni!
 • Mézeskalácsok a Rác utcában
  Mézeskalácsok a Rác utcában
 • A különutazás terei – Ujházi-kiállítás a Csók Képtárban
  A különutazás terei – Ujházi-kiállítás a Csók Képtárban
 • Vörös riasztás - folyamatosan a bozóttüzek Ausztráliában
  Vörös riasztás - folyamatosan a bozóttüzek Ausztráliában

Eseménynaptár

 • Mikroklíma kontra gazdaság - befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítése
  Mikroklíma kontra gazdaság - befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítése
 • Halálos baleset - kamion és autó ütközött Ajkánál
  Halálos baleset - kamion és autó ütközött Ajkánál
 • Hamarosan indul a második gazdaságvédelmi akcióterv - a kormány nem támogatja a dugódíjat
  Hamarosan indul a második gazdaságvédelmi akcióterv - a kormány nem támogatja a dugódíjat
 • Kalahári sivatag, Grand Canyon, Országos Kéktúra - a világ legjobbjai között hazánk túraútvonala
  Kalahári sivatag, Grand Canyon, Országos Kéktúra - a világ legjobbjai között hazánk túraútvonala