5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Wellhello, Horror Cirkusz és Székesfehérvár Rallye
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu/Bácskai Gergely
Fehérvári programok a hétvégére: Wellhello, Horror Cirkusz és Székesfehérvár Rallye

Helló, Nyár! - ez lesz a hétvége jelszava. Hivatalosan is elindul ugyanis a vakáció, Fehérváron ráadásul egy ingyenes Wellhello-koncerttel. Oroszországban már javában zajlik a foci-vb, amit a város legtöbb kiülős (vagy beülős) helyén lehet tévén követni. Szombaton rendezik a negyedik Borsófesztivált, csütörtök óta mozikban a Gotti John Travolta főszereplésével és nemcsak a rallye-versenyzők, hanem a Horror Cirkusz is borzolja majd a városlakók idegeit egész hétvégén.

Buli: Hello, Nyár!
Mikor?: Június 15., péntek 18:00
Hol?: Zichy liget

Tavaly a The Biebersre és a Halott Pénzre indult a nyár, idén pedig Pixa, a Free Spirit Dance, a 21 Gramm Akusztik és a Wellhello zárja a tanévet. A Zichy liget színpadához a péntek esti ingyenes koncertekre most is több ezer embert várnak, na meg olyan időt, ami nem mossa/fújja el a bulit. A lassan hagyományosnak tekinthető nyárindítón a közelmúltban (ismét) vlogolásba kezdő Fluor Tomi is biztosan forgat majd valamennyit, már csak azért is, mert a város neki hazai pálya. A napokban a Budapest Parkban hetedik nagykoncertjét szokás szerint teltházzal lenyomó Wellhello idén eddig csak egy új dalt jelentetett meg. A Nem olyan lánynak szokás szerint roppant szellemes a szövege és látványos klip is készült hozzá. Ha egyelőre még nem is akkora sláger, mint a Rakpart vagy az Apuveddmeg, ettől függetlenül remekül bele lehet kiabálni majd a székesfehérvári péntek éjszakába.

Cirkusz: Horror Cirkusz
Mikor?: Június 14-17., csütörtök-vasárnap 21:00
Hol?: Vásártér

Talán nem is a neve hangzik legrosszabbul a Horror Cirkusznak, hanem az, hogy interaktív előadásként határozzák meg magukat. A vásznon nézni egy popcornos kosár biztonságos ölelésével, vagy a nézőtéren ülni, ahogy félelmetes dolgok történnek, még mindig jobb, mint benne lenni a műsorban. Márpedig ezen a hétvégén ez bárkivel megeshet... Aki csak egy kicsit is bírja a rettegést, a félelemet és az utóbbi időkben új lendületre kapó horrorfilmeket is csak úgy falja, annak kihagyhatatlan programnak tűnik a városba látogató mutatványosok speciális műsora. A Facebook-oldaluk alapján akárhol járnak az országban, mindenhol teltházas estéik vannak, a videóikat elnézve nem is véletlenül.

Sport: Székesfehérvár Rallye 2018
Mikor?: Június 15-17., péntek-vasárnap
Hol?: Székesfehérvár és környéke

A székesfehérvári rallye hosszabb kihagyás után mára nemcsak kihagyhatatlan, hanem az egyik legjobb is lett a versenyek közül. A városi és a Fehérvár környéki szakaszok egyaránt izgalmasak a versenyzőknek és a szurkolóknak. A helyszín a szakértők, a sofőrök és a nézők szerint is az ország szűk élvonalába tartozik, ráadásul mindig izgalmas csaták kerekednek itt a pilóták között. A fehérvári futamot 2014-ben a legjobb versenynek választották. Aki idén kihagyja, az valami ilyesmit mulaszt majd el:

Gasztronómia: IV. Borsófesztivál
Mikor?: Június 16., szombat 10:00
Hol?: Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ

Ha már úgyis mindennek van fesztiválja, miért éppen a borsónak ne lehetne? Negyedszer is bizonyítják a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban, hogy borsóból sem csak levest vagy főzeléket lehet készíteni, és a konyhai kreativitásnak sincsenek határai. A kis zöld gömbök nyersen, főzve, de párolva is isteniek, különösen nyáron, amikor a frissen fejtett verzió korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. A szervezők talán éppen ezért díjmentesen biztosítják a zöldborsót, és ezen felül mindent, ami egy hangulatos nyári főzőcskéhez szükséges, vagyis: főzőhelyet, tüzifát, bográcsot, fűszereket és még egy sörpadot is, asztallal.

Tévé: FIFA labdarúgó-világbajnokság 2018 - Oroszország
Mikor?: Június 14-július 15.
Hol?: M4 Sport

A következő egy hónapra a világ elveszíti lakosságának 50 százalékát. Jó, ha nem is olyan drasztikus a helyzet, hogy minden férfi négy hétig a tévére tapadva követi az oroszországi foci-vb eseményeit, de a várhatóan idén is több milliárdos össznézőszámhoz azért néhány millióval Magyarország is hozzájárul majd. A meccseket itthon az M4 Sport adja és országszerte - így Székesfehérváron is - a legtöbb kocsmában, kávézóban és étteremben lehet szurkolni a magyarok nélküli mezőnynek. A torna legnagyobb esélyese a címvédő Németország, de nem lenne hatalmas meglepetés, ha végül a Neymarral felálló brazil, vagy a Messivel érkező argentin válogatott lenne a végső győztes. A vébé hivatalos dala elég jól sikerült, ráadásul a legnagyobb titoktartás közepette néhány napja forgatták a klipet hozzá Budapesten.

Mozi: Gotti
Mikor?: Június 14-től
Hol?: Cinema City Alba

Bár még csak az év felénél járunk, máris mozikba kerül 2018 egyik legemlékezetesebb alakítása. Az utóbbi időben kicsit eltűnt John Travolta a Gottiban tér vissza, és a kritikusok már most a jövő évi Oscar-díj egyik legnagyobb esélyesének tekintik az egykori John Gotti megformálásáért. Az igaz történet alapján készült filmben végigkövethetjük a rettegett New York-i Gambino bűnszervezet vezérének tündöklését és bukását. A könyörtelen maffiavezér kíméletlenül, eszközökben egyáltalán nem válogatva tette a város legnagyobb hatalmú szervezetévé a Gambinókat. A véres puccsal hatalomra került bűnözőt végül 1992-ben ítélték életfogytiglanra, és tíz év múlva, rákban hunyt el a springfieldi börtönben. Kritikánk a filmről vasárnap délutánra várható.

FRISSÍTÉS: Kritikánk a filmről: John Travolta újra elemében - Gotti kritika

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek