5 évnél régebbi cikk

Melóban a diákok is
·Kultdiákmunka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMelóban a diákok is
·Kultdiákmunka·Utolsó frissítés: undefined

Véget ért az iskola, ami számos tanulónak nemcsak az önfeledt szórakozásról szól: sokan ilyenkor keresik a lehetőségeket, hogy egy kis zsebpénzhez juthassanak. Diákmunka pedig Székesfehérváron is akad bőven.

Gyári munka, adminisztráció, csomagolás, címkézés és polcfeltöltés - számos meló közül választhatnak az iskolások a nyári szünetben. A diákmunkával nemcsak pénzhez tudnak jutni a fiatalok, a munkavállalás a későbbiek szempontjából is fontos lehet, ugyanis a tanulmányok végeztével már az első munkahelyen is rákérdezhetnek a munkatapasztalatokra.

A tavaly terjengő diákmelóval kapcsolatos városi legenda idén is felütötte a fejét, ám megnyugtatok mindenkit: a fehérvári diákok több száz lehetőség közül választhatnak nemcsak a nyári időszakban, de a tanév közben is. Doma Gyuláné, a Melange Iskolaszövetkezet igazgatósági tagja azt mondja: munkát vállalni már akár tizenöt éves kortól lehet az iskolaszünetek idejére. Az előzetes meghallgatás, és a szükséges dokumentumok kitöltését követően mindig megpróbálják a lehető legtesthezállóbb munkakört megtalálni a jelentkező számára.

Fontos, hogy a fiatalok tisztában legyenek azzal, hogy a minimálbér őket is megilleti, a munkavállalás tervezésekor pedig érdemes szakemberek segítségével tájékozódni a lehetőségekről, jogokról, és felelősségekről.

A témáról bővebben a Fehérvár Televízió készített összeállítást: 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek