5 évnél régebbi cikk

Július 1-től ingyenes lesz a KRESZ-vizsga a 20 éven aluliaknak
Fehérvár Médiacentrum fotójaJúlius 1-től ingyenes lesz a KRESZ-vizsga a 20 éven aluliaknak

Jelentős a változás a jogosítvány megszerzésével kapcsolatban, ugyanis a kormány 2018. július 1-től megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga árát a 20 évnél fiatalabbaknak - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

A tanfolyam és a vizsga díjának visszatérítése 25 000 forintos értékhatárig jár, és abban az esetben is igényelhető, ha valaki a KRESZ-vizsga után nem vesz részt azonnal gyakorlati oktatáson. Az intézkedéstől azt várják, hogy ennek köszönhetően majd több fiatal jut hozzá a jogosítványhoz, növelve ezzel mobilitásukat, így könnyebben érvényesülhetnek majd a munkaerőpiacon. Évente közel ötvenezer 20 évnél fiatalabb nebuló próbálkozik meg KRESZ-vizsga letételével, ebből több mint harmincezernek sikerül is.

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges e-learning KRESZ-tanfolyam díja 15-25 000 forint között mozog, a vizsgadíj pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket. Az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni, az ezzel kapcsolatos teendőket a Magyar Államkincsár intézi, további információkat pedig az Új Nemzedék Központtól lehet kérni.

(Forrás: kormany.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek