5 évnél régebbi cikk

Bemutatkozott Dobot Magician - újabb robotokkal bővült az Alba Innovár repertoárja
·Kultrobotika·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaBemutatkozott Dobot Magician - újabb robotokkal bővült az Alba Innovár repertoárja
·Kultrobotika·Utolsó frissítés: undefined

A tanévvel együtt az Alba Innovár Digitális Élményközpont második évada is elkezdődött, ezzel együtt gyakorlatorientált felnőttképzés indul a házban. Az ország egyedülálló oktatási intézményében a csúcstechnológiájú digitális eszközöket és rendszereket ismerhetik meg a látogatók, mindezt mostantól kibővítve: Dobot Magician is csatlakozott a robotarzenálhoz.

Az Alba Innovár Digitális Élményközpont látogatói eddig főként a Pepper típusú robotok által mélyülhettek el a digitalizáció világában, mostantól azonban még szélesebb  paletta, hiszen megérkeztek az úgynevezett Dobot Magician robotok is. A hamarosan induló digitális operátor képzésen a felnőttek megismerkedhetnek a digitalizációval, azon belül például a biztonságos internethasználattal, az e-mail küldéssel, pályázatok megírásával, illetve nem utolsó sorban a robotikával is, ugyanis mostantól négy mini Dobot robot erősíti az Alba Innovárt.

Az első digitális operátori képzés szeptemberben indul, amelyen a Székesfehérváron működő nagyvállalatok dolgozói vesznek majd részt, mintegy nyolc héten keresztül, a digitális szakember képzés pedig várhatóan novemberben kezdődik az Alba Innovárban.

A témával bővebben a Fehérvár TV foglalkozott:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek