1 hónapnál régebbi cikk

Kiderült kik a legjobb robotprogramozók
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Kiderült kik a legjobb robotprogramozók

Idén is robotokat készítettek, programoztak a vármegye középiskolásai a Bejczy Antal Robotversenyre. A legoból készült alkotásokat, megoldásokat zsűri értékelte, a díjátadót hétfő délután tartották az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán.

A Siker titka elnevezésű TDK Orientációs délután keretében adták át a Bejczy Antal Robotverseny díjait. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara idén is meghirdette a robotprogramozó versenyt a középiskolások számára.

"Csapatverseny, három fős csapatokkal kell indulni és a diákoknál lévő robotkészletből kell különböző érdekes megoldásokat felépíteni és leprogramozni a versenyzőknek, de nem elég ez, hogy érdekes robotmegoldásokat kell leprogramozni, hanem ezt még egy videofilmben be is kell tudnia mutatni a résztvevőknek"- mondta el Nagyné Hajnal Éva kutatási dékánhelyettes.

Az idei megmérettetésen hét csapat indult el, amelyből hat teljesítette a feladatokat. A háromtagú zsűri különféle szempontok szerint értékelte az alkotásokat, megoldásokat.

"Az értékelésnél figyelembe vesszük elsősorban a kreativitási képességeket, másodsorban pedig azt is figyeljük, hogy az elkészült videó, amit fel kell tölteni a youtube felületére, azok hogyan vannak összeállítva, hogyan tudják eladni magukat, azt a munkát, amit készítettek. Tehát nemcsak a robotprogramozás, természetesen főként az, hanem másodsorban az is, hogy amit bemutatnak terméket, az hogy fog kinézni"- mondta el Udvardy Péter, a Bejczy Antal Robotverseny szervezője. 

A nyertes csapat, a Hunyadi Mátyás Technikum diákjai lettek, akik három hét alatt készítették el és programozták be robotjukat. A tizedik osztályosok már nem első alkalommal vettek részt a versenyen. Második lett a Vörösmarty Mihály Technikum csapata, a harmadik helyezést a Széchenyi István Műszaki Technikum diákjai érték el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek