5 évnél régebbi cikk

Kiderült, hogy melyik a tíz legtöbbet fotózott magyar étel
Kiderült, hogy melyik a tíz legtöbbet fotózott magyar étel

A lángos a legnépszerűbb magyar étel, legalábbis az ehhez kapcsolódó hashtaghez töltik fel a legtöbb fotót az Instagramra. Második a kürtőskalács, harmadik a palacsinta, de a gulyás is befért az első tízbe. Ha a sör étel lenne, toronymagasan a lista első helyén állna.

Rendes ember utazást nem kezd meg poszt nélkül, gyakorlatilag úgy néz ki a Facebook, mintha a repülőgépek a kerozin és az úti okmányok mellett reptéri becsekkolással indulnának csak el. Ezen felül a kés, villa, kanál mellé lassan odakerülhetne az asztalra az okostelefon is, mint negyedik evőeszköz. Az étkezés előtti fújkálást remekül helyettesíti a tápanyag minden lehetséges szögből történő alapos dokumentálása, hiszen a művelet végére fogyasztható hőmérsékletűre hűl az ebéd.

Nem véletlen talán, hogy a #foodporn az egyik legnépszerűbb instagramos hashtag világszerte (közelít a 173 millió poszthoz), hazai kistestvére pedig a #mutimiteszel (több, mint 1 millió poszt). A falatozz.hu ételrendelő portál úgy döntött, hogy ha már egyszer profilba vág, akkor végigszöszölik az összes szóba jöhető tipikus magyar étel hashtagjét és kiderítik, hogy melyik a legnépszerűbb. Ezek alapján a győztes a #lángos lett. A teljes lista:

  1. Lángos - kb. 64 ezer poszt
  2. Kürtőskalács - kb. 32 ezer poszt
  3. Palacsinta - kb. 26 ezer poszt
  4. Lecsó - kb. 12 ezer poszt
  5. Kolbász - kb. 11 ezer poszt
  6. Gulyás - kb. 9000 poszt
  7. Halászlé - kb. 7200 poszt
  8. Pörkölt - kb. 6500 poszt
  9. Somlói galuska - kb. 6000 poszt
  10. Rétes - kb. 5500 poszt
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

That's not pizza or is it ?? #langos #hungary #foodie #instafood #market #kezsthely #travelling #travelgram #vacationmode #holiday

Britta Gassmann (@theangryestonian) által megosztott bejegyzés,

A futottak még kategóriában említik a rántott sajtot és a túrós csuszát (kb. 1200-1200 poszt), a paprikás csirkét (kb. 1000 poszt), valamint a csalamádét és a krumplis tésztát (kb. 700-700 poszt). Egyik étel sem vetekedhet azonban a sör népszerűségével: csak ebben az évben nagyjából 81 000 poszt született Magyarországon ezzel a hashtaggel.

Némileg meglepő módon teljesen más lenne ennek a tíz ételnek a sorrendje, ha csak az idei ételrendeléseket vesszük alapul. A portál saját adatbázisa alapján 2018-ban az instagramos kedvencek közül a lángos csak a második a palacsinta után, a harmadik helyen a somlói galuska áll. Az instás kedvencek közül a legritkábban a lecsót (8.), a rétest (9.) és a kürtőskalácsot (10.) rendelik.

Jó lángososból egyébként több is van Székesfehérváron vagy a város közelében. Három cikket egy kicsit lejjebb görgetve ajánlunk is ebben a témában.

Borítókép: Mum's Pantry
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek