5 évnél régebbi cikk

Ingyenes vetőmagcsomagra pályázhatnak a kisiskolások és szüleik Székesfehérváron is
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Ingyenes vetőmagcsomagra pályázhatnak a kisiskolások és szüleik Székesfehérváron is

Február 15-ig lehet jelentkezni a Vesd bele magad! programra, amelyet kisiskolás korú gyerekeknek és családjaiknak indított a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA.

A Vesd bele magad! programot még 2011-ben indították el, és két év kihagyás után idén újraindul. A szövetség célja az élményszerzés és a szemléletformálás, valamint hogy megmutassák: vannak olyan zöldségfélék, amelyeket nagyobb anyagi befektetés nélkül otthon is meg lehet termelni.

A vetőmagcsomag kilencféle zöldség – saláta, hónapos retek, sárgarépa, cukkini, cékla, zöldborsó, csemegekukorica, paradicsom és vöröshagyma – magját tartalmazza.

A Vesd bele magad! program weboldalán segédanyagot és szaktanácsadást is kapnak a résztvevők, ami - akárcsak a vetőmagok - ingyenesen vehető igénybe.

A pályázatot korábban általános iskoláknak rendezték meg, idén azonban 6-12 éves korú gyerekek és családjaik vehetnek részt benne. Mivel a 2019-es év kísérleti jellegű, így a jelentkezéseket csak korlátozott számban, Fejér és Csongrád megyéből fogadják. Egy család egy vetőmagcsomagot igényelhet, ám ha a családban három, 6-12 év közötti gyermek jelentkezik, úgy plusz egy csomag jár.

A programra február 15-ig lehet jelentkezni, a pályázatról legkésőbb március 8-ig döntenek, és március 20-ig kiszállítják a csomagokat a nyerteseknek postai úton.
(forrás: ökk)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek