Partly cloudy16 °C
2021. április 11. vasárnap Zsolt, Leó
Menü
Házhozszállítás

Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Versünnep, toros pálinkafesztivál, Nálad a szerva, Nagyi!, és Copy Con

Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Versünnep, toros pálinkafesztivál, Nálad a szerva, Nagyi!, és Copy Con
Minden évben sokan látogatják meg a toros pálinkafesztivált (Fotó: szekesfehervar.hu)

Az elmúlt napokban a szélviharok és az indokolatlan havas esők mellett azért csak-csak kisütött a nap, amely gyorsan emlékeztetett minket arra, hogy nemsokára itt a tavasz. Ha ez nem lenne elég, akkor megérkezett az idei év első szabadtéri fesztiválja, a VIII. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztivál is, amely szintén a a vidámabb évszakok hírnökeként funkcionál. Ezen kívül a hétvégén esküvőkorzózhattok Velencén, tombolhattok a Copy Conra, a moziban pedig a régóta várt Alita: A harc angyala mutatja meg, milyen fából faragták.

Gasztro: VIII. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztivál
Mikor? Február 15., péntek 14:00 - 
Hol? Alba Plaza előtti tér

A pálinka szó hallatán mindig a Magna Cum Laude legendássá vált egysorosa jut eszembe: "Pálinka, szerelmem, légy az enyém!". Ugye, hogy ugye? Persze azért csínján kell bánni sokunk kedvenc itókájával, ugyanis mértéktelen fogyasztása rendkívül érdekes dolgokat tud kiváltani az emberekből. Ennek az italnak a megünneplésére jött létre a Toros Pálinkafesztivál is, amely már nyolcadik alkalommal szórakoztatja a szomjas fehérvári népeket. Persze a pálinkafőzdéken kívül megmutatják magukat a hazai húsipari kistermelők is, így kézműves gasztronómiai csodák tömkelege várja az érdeklődőket. A fesztivál első programja pénteken 2 órakor lesz, majd egészen vasárnap estig meg sem áll az őrület. A teljes programot itt találjátok.

Koncert: Copy Con
Mikor? Február 15., péntek 20:00
Hol? Petőfi Kultúrtanszék

Pintér Gábor, alias Copy Con 1996-ban alig tizenhárom évesen rapperként lépett először színpadra. Ezt követően számos formációban (KonTour, Dynasztija, valamint a ma is aktív Flegmadogs) is megmutatta magát, ám igazán nagy sikereket szólistaként ért el. Első lemeze 2005-ben jelent meg Szolnok City címmel, majd 2007-ben (Nép hangja), 2010-ban (Irónia) és 2016-ban (AZ) is jelentkezett egy-egy albummal. Copy Con mára az egyik legnépszerűbb hazai reggae előadó, aki a legnépszerűbb hazai fesztiválok állandó résztvevője. Legközelebb szeretett városunkban mutatja meg tudományát, mondanom sem kell, hogy a telt ház garantált.

Verseny: Fehérvári Versünnep
Mikor? Február 16., szombat 10:00
Hol? Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

Most, hogy lezárult a jelentkezés és teljes a 2019-es Fehérvári Versünnep versenyzőinek névsora, szombaton máris az elődöntőben találják magukat a lelkes fiatalok, ahol is a neves zsűri előtt kell megmutatniuk tudásukat. A X. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ebben az esztendőben is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes Művész lesz, a válogatónak pedig a már jól megszokott Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont. A nagy hagyományoknak örvendő versenyt, amelyet Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Önkormányzatával, a Szent István Hitoktatási Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve szervez, tavaly Baráth Eszter Adrienn nyerte meg. A X. Fehérvári Versünnep döntője április 6-án lesz a Városháza Dísztermében.

Tenisz: Nálad a szerva Nagyi!
Mikor? Február 16., szombat 10:00
Hol? VOK csarnok

Megmondom őszintén, nem hallottam még ennél elborultabb programelnevezésről, mint a Nálad a szerva, Nagyi! Egyszerűen zseniális. Erre még akkor is felkapnám a fejem, ha egyáltalán nem érdekelne, milyen programokat tartogat a hétvége. De hogy miről is szól pontosan? Hát arról Tóth Judit Bianca, az Alba Bianca Tennis Club alapítója és a program főszervezője bővebben tudna mesélni (vele készült interjúnkat a teniszről és az eseményről itt olvashatjátok), dióhéjban annyit kell tudni, hogy egész napos mókáról van szó, ahol is kicsik és nagyok egyaránt teniszezhetnek. Nem csak a Nagyi. Nekem bejön. Te ott leszel?

Kiállítás: I. Velencei Esküvőkorzó és Jegyesek Bálja
Mikor? Február 16., szombat 16:00 - 
Hol? Velence Korzó

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az esemény engem már az esküvőkorzó szócskával megvett kilóra. Nekem bejön. Na, nem mintha odalennék az esküvői ruhákért, de a divatbemutatókat csak meg szoktam lesni. Szóval először tartanak Velencén esküvőkorzót, a bemutató (Hungarian Wedding Fashion Show) és az ötven kiállító mellett pedig lesz menyasszonyképző is. Hogy megismerjétek milyen egy igazi lagzi, részt vehettek a Jegyesek Bálján is, amelynek háziasszonya Kovács Kata  ceremóniamester és szertartásvezető lesz, a talpalávalót pedig a JAM Showband szolgáltatja. Aki esküvőre készül, annak kihagyhatatlan! További infókért katt ide.

Mozi: Alita: A harc angyala
Mikor? Február 14-től
Hol? Cinema City Alba

El sem tudom mondani, hogy mióta várom már az Alita: A harc angyala debütálását. Az előzetesek alapján kicsit olyan beütése van, mint a Ready Player One-nak (enyhe manga beütéssel), ám James Cameronnal a kormányrúdnál minden esélye megvan rá, hogy még annál is jobb legyen. Olyan hangokat is hallani, amelyek Alitát egyenesen az Avatarhoz hasonlítják, ám azt mondom, ne ítéljünk túl elhamarkodottan, ugyanis vannak olyan zseniális alkotások, amelyek sikerei megismételhetetlenek. Minden esetre én szurkolok az Alita: A harc angyalának.

Ja igen, a film egy kiborglányról, Alitáról (Rosa Salazar) szól, akinek miután rátalálnak Iron City roncstelepén, fogalma sincs, hogy ki ő, mi ő, honnan jött. Innentől kezdve aztán adott lesz, hogy a lány egyáltalán nem találja helyét a világban, majd azon kapja magát a nagy múltkeresés közepette, hogy az egész város rá vadászik. Persze lesz itt romantikus szál is, így Alitának minden esélye meglesz arra, hogy élete ismét teljes legyen.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • Tudod, mi az a Tacfit?
  Tudod, mi az a Tacfit?
 • Mától lehet beiratkozni az általános iskolákba
  Mától lehet beiratkozni az általános iskolákba
 • Újra meghirdetik a Közfoglalkoztatásból versenyszférába elnevezésű programot
  Újra meghirdetik a Közfoglalkoztatásból versenyszférába elnevezésű programot
 • Kitüntették a rendőröket, akik a Margit kórházban keletkezett tűzből két férfit mentettek ki
  Kitüntették a rendőröket, akik a Margit kórházban keletkezett tűzből két férfit mentettek ki
 • Április 18-ig teljesíthető a Tavaszköszöntő túra
  Április 18-ig teljesíthető a Tavaszköszöntő túra
 • Fiatal kutatók mutatkozhatnak be az őszi Moskovszky-konferencián
  Fiatal kutatók mutatkozhatnak be az őszi Moskovszky-konferencián
 • Újabb rekortán borítású futópálya épül városunkban
  Újabb rekortán borítású futópálya épül városunkban
 • Fejérben újabb 445 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést
  Fejérben újabb 445 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést

Eseménynaptár

 • Plázákban szólnak holnap a költészet napi versek
  Plázákban szólnak holnap a költészet napi versek
 • Magyarország segít Szlovákiának az orosz oltóanyag bevizsgálásában
  Magyarország segít Szlovákiának az orosz oltóanyag bevizsgálásában
 • Szinte minden idős megkapta már a védőoltást
  Szinte minden idős megkapta már a védőoltást
 • A Vörösmarty Mihály Könyvtár is bekapcsolódik a Földrajz Éjszakája rendezvénysorozatba
  A Vörösmarty Mihály Könyvtár is bekapcsolódik a Földrajz Éjszakája rendezvénysorozatba
 • Az átoltottság növekedésével visszatérhet a gazdaság dinamikus növekedése
  Az átoltottság növekedésével visszatérhet a gazdaság dinamikus növekedése
 • Elefánt-babamérlegre gyűjt a Fővárosi Állatkert
  Elefánt-babamérlegre gyűjt a Fővárosi Állatkert
 • Újabb csaló üzenetekre figyelmeztet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
  Újabb csaló üzenetekre figyelmeztet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
 • HÍRADÓ 2021. április 9.
  HÍRADÓ 2021. április 9.
 • Mi lesz a székesfehérvári Akóts-malom sorsa?
  Mi lesz a székesfehérvári Akóts-malom sorsa?