5 évnél régebbi cikk

Már áprilistól házhoz szállíthat a McDonald's Magyarországon is
·GasztroMcDonald's·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fiers Gábor
Már áprilistól házhoz szállíthat a McDonald's Magyarországon is
·GasztroMcDonald's·Utolsó frissítés: undefined

Sajtóinformációk szerint akár már áprilisban elkezdheti a McDonald's Magyarországon is a házhoz szállítást. A McDelivery névre hallgató szolgáltatás hazai partnere a Netpincér lehet.

Az index.hu úgy tudja, hogy akár már áprilisban elindulhat Magyarországon is a McDelivery. A McDonald's házhozszállítási programja világszerte több tucat országban működik, Európában jellemzően csak kiemelt nagyvárosokban érhető el. A szomszédos országok közül házhoz lehet rendelni a Big Macet Ausztria fővárosában (ez volt egyébként az első hely, ahol Európában bevezette a cég a szolgáltatást még 2013-ban), Románia három városában is (Bukarest, Temesvár és Kolozsvár) és tavaly nyár óta a szlovén Ljubljanában is. 

Az étteremlánc jellemzően nem egyedül szervezi meg a házhoz szállítást, hanem leszerződik egy ételrendelésekkel foglalkozó céggel, így például az Egyesült Királyságban az Uber kajarendelős vállalkozásával (Uber Eats) társultak. A kiszállításban a Meki hazai partnere a lap információi szerint az a  Netpincér lehet, amit még 2014-ben vásárolt fel az egyébként a Romániában a McDeliveryt bonyolító Foodpanda.

A McDonald's az esetek többségében extra költséget számol fel a házhoz szállításért, ezt nagyjából 50 cent és 3 dollár (kb. 140 és 840 forint) közé lövik be az egyes országokban. De vannak olyan helyek, ahol minimális rendelési összeget szabnak meg: ez minden esetben meghaladja a 7 dollárt (kb. 1950 forint).

A cég a hírt hivatalosan még nem jelentette be, így egyelőre arról sem lehet tudni, hogy Budapest mellett tervezi-e a szolgáltatás elindítását a világ legismertebb gyorsétterem-hálózata más magyar városokban, például Székesfehérváron is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek