4 évnél régebbi cikk

Érdemes bejelenteni a fehérvári szemétkupacokat
Fehérvár Médiacentrum fotójaÉrdemes bejelenteni a fehérvári szemétkupacokat

Ismét nagy sikerrel zajlott a TeSzedd, az országos hulladékmentesítő rendezvény, azonban még mindig rengeteg az illegális szeméthalom.

A TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes szemételtüntető mozgalma, melyet 2019-ben március 18. és 24. között rendeztek meg. Az immár hagyományos, nyolcadik alkalommal életre hívott szemétszedő héthez az ország különböző pontjain rengeteg önkéntes csatlakozott, a kis helyi csoportok számos illegálisan lerakott szemétkupacot gyűjtöttek össze.

Az akció befejeződött, munka azonban még akad bőven, így aki teheti, az év további hónapjaiban is tegyen szűkebb környezete megtisztításáért. A legfontosabb persze, hogy mi magunk ne szemeteljünk, az összegyűlt és kidobásra szánt holmikat a kijelölt hulladékudvarokba adjuk le (ezek fehérvári helyét és nyitvatartását ide kattintva megtaláljátok).

Aki azonban ennél többet is szeretne tenni a természet megóvásáért, roppant egyszerűen megteheti. A hulladekvadasz.hu oldalon könnyedén bejelenthetjük, sőt, térképen meg is jelölhetjük azokat a helyeket, melyeket felelőtlenebb embertársaink hulladéklerakónak tekintenek. Fotókat is feltölthetünk a bejelentés mellé, a JÖN Alapítvány pedig igyekszik eltüntetni ezeket az illegális lerakókat.

Érdemes átnézni a Székesfehérváron bejelentett hulladékhalmokat az oldalon, egyrészt igen sok van belőlük, másrészt ha valaki tud olyan szeméthegyről, amely nem szerepel a listán, jelentse be az oldal számára, hogy frissebb képet kaphassunk a fehérvári illegális szeméthelyzetről és az illetékesek gondoskodhassanak azok felszámolásáról.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek