2 évnél régebbi cikk

A legjobb székesfehérvári kirándulóhelyek
Kiss László
A legjobb székesfehérvári kirándulóhelyek

A jó idő meghozza a kedvet a szabadtéri programokhoz. Székesfehérváron ráadásul szerencsések vagyunk, mert karnyújtásnyira több lehetőség is adódik, akár néhány órás kikapcsolódásra, kirándulásra, akár egész napos időtöltésre.

A szürke téli napok után legtöbbünk ki van éhezve a napsütésre, a friss levegőre, a madárcsicsergésre és az éledező természet friss, édes illatára. Egy kiadós, egész napos kirándulásra persze nem mindig van idő és lehetőség, ám akár egy-két óra a szabadban is csodát tesz az ember testével-lelkével. Székesfehérváron szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a városon belül és a város mellett is van lehetőség sétálni, kirándulni, kikapcsolódni, leereszteni a zöldben, akár egy hétköznap délután is.

Sóstói Természetvédelmi Terület és Látogatóközpont

Székesfehérvár legújabb és egyik legkomplexebb közösségi tere nemcsak kirándulási lehetőséget kínál. Bár már maga, a közel 20 000 négyzetméternyi zöldfelület, a sétautak, a tanösvény, az interaktíva madárles is különleges és megunhatatlan programot kínál, a stadion mellett kialakított pihenő- és játszótér igazi közösségi paradicsommá vált. A Látogatóközpontban pedig interaktív formában mutatják be a Sóstó 200 hektáros természetvédelmi területének különleges madár- és növényvilágát. Ezt egyelőre csak bejelentkezéssel nézhetjük meg, de iskolás- és óvodás csoportokat is várnak a túrával egybekötött programra. Bejelentkezni a sosto@szekesfehervar.hu email-címen lehet.

Bregyó közi Szabadidő Központ

A város szívében kialakított szabadidőközpont kicsiknek és nagyoknak is igazi csemege. Ha sportolni szeretnénk, akkor egyértelműen a legjobb választás, hiszen alig van sportág, amit itt ne gyakorolhatnánk: kosár-, foci-, bringa-, tenisz-, rekortános és erdei futópálya, fitneszpark közül választhatunk. A kicsiknek az árnyas fák alatti játszótér még a legnagyobb melegben is ideális, ha pedig családi, baráti programot szerveznénk, akkor szalonnasütésre alkalmas, kiépített helyeket is találunk.

Aranybulla-emlékmű

Az Aranybulla-emlékmű mindig is különleges hely volt Székesfehérvár életében: nemcsak történelmi értéke miatt, de remek séta helyszín, télen pedig kicsik és nagyok is imádnak ott csúszkálni, de jó csak úgy megállni és szemlélni a világot az emlékmű mellől is, hiszen csodás panoráma tárul elénk. Hamarosan az Aranybulla környéke is új köntöst kap: a város egy újabb, méltó közösségi helyévé válhat. Az Árpád-ház program keretében megújul a környezet, rendezvényterületet alakítanak ki, ami egyúttal kilátó teraszként is használható majd, illetve egy fa burkolatú pihenőterasz is épül, ami akár színpadként is szolgálhat. A felújítás után sokkal több ülőhely és pad is lesz a környéken.

Palotavárosi tavak

Igazi peca-, futó, séta- és kutyasétáltató paradicsom a Palotaváros melletti tavak és környékük, ráadásul a Belvárostól alig 15-20 percnyi sétára. A tóban ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, törpeharcsa is fogható, de csak az ide érvényes napi és éves területi jeggyel. A tavat körülölelő földes út már most futásra, biciklizéshez remek terep, a mozgás után pedig leülhetünk a vízpartjára csak úgy bambulni, lazulni még pecabot sem kell hozzá. Hamarosan azonban még ennél is többet nyújt majd a Palotavárosi tavak környéke: több mint 1 milliárd forintból futópályákkal, sétányokkal, fitnesz és kondiparkokkal, kerékpárutakkal, illetve rendezvénytérrel gyakorlatilag újjávarázsolják a környéket, illetve a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program keretében rengeteg fát telepítenek az alsóvárosi rétre és a tavak mögé.

Börgöndi horgászparadicsom és szabadidőpark

A 3,5 hektáros terület igazi családi és horgászközpont: negyven sátorhelyes kempinggel, igényes vizesblokkal, sütő- és főzőhelyekkel, étteremmel és állatsimogatóval, lovagolható pónikkal és egy kisebb játszótérrel várják a vendégeket. A 2018 nyarán megújult, magántulajdonban lévő park egész évben nyitva tart. One of the best features of these gay hookup apps is the way they let you search for gay singles that are looking for sex. If you''re a shy guy looking to meet some hot straight guys, than a gay singles adult friend finder is perfect for you. Not only do you have access to millions browse profiles free, but also you have access to gay hookup apps where gay men https://findleapp.com/ exchange phone numbers so they can make love. With this option, you won''t have to go anywhere, just open up your app and find your best gay friend in seconds.

Pentelei erdő

A Pentelei erdőig ugyan a városhatárt jelző táblát el kell hagynunk, de túl messzire nem kell mennünk, hiszen Székesfehérvár központjától öt kilométerre, az úrhidai bekötőút két oldalán helyezkedik el. A gyönyörű, főként tölgyes erdőben szinte minden évszakban felemelő sétálni, nyáron pedig egyenesen felüdülés. A kiépített tornapálya jó móka minden korosztálynak, de akár piknikezhetünk is egyet, hiszen tűzrakó helyek, padok és erdei garnitúrák is vannak a Pentelei erdőben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek