5 évnél régebbi cikk

Mint a filmekben: videón, ahogy a rendőr elől futva menekül egy körözött férfi Fejér megyében
Mint a filmekben: videón, ahogy a rendőr elől futva menekül egy körözött férfi Fejér megyében

Kerteken keresztül rohanva menekült a rendőrök elől egy körözött férfi a Fejér megyei Ercsiben. Az egész jelentet az egyik rendőr testkamerája rögzítette. G. Ferencet azért keresték, mert nem vonult be a börtönbe, hogy megkezdje a büntetése letöltését.

Nehéz elképzelni, hogy mi volt a terve G. Ferencnek, amikor úgy döntött, hogy a kerteken keresztül futva próbál elmenekülni az érte érkező rendőrök elől. Az érdi férfit azért körözték, mert nem vonult be időben a börtönbe, hogy megkezdje a korábban kiszabott büntetése letöltését. A 31 éves férfit végül egy ercsi családi ház kertjében kapták el, ahol néhány másodperces rohanás után a szó legszorosabb értelmében a kerítésről szedték le a rendőrök. Később kiderült, hogy G. Ferenc nemcsak a rendőrség és a börtön elől iszkolt ilyen szélsebesen, hanem azért is, mert 31 tasak kábítószergyanús por lapult a zsebeiben.

Az akciófilmbe (vagy a Benny Hill Showba?) illő jelenetet az egyik rendőr testkamerája rögzítette, itt lehet végignézni:

A rendőrség hivatalos közleménye a nem mindennapi előállításról így hangzik:

"A nyomozóknak jutott tudomására 2019. március 28-án, hogy a 31 éves érdi G. Ferenc ercsiben egy családi házban bujkál. Az érdi férfit a bíróság körözte, mivel nem kezdte meg jogerősen kiszabott börtönbüntetését, de amikor a rendőröket meglátta, futásnak eredt, azonban a rendőrök elől nem tudott elmenekülni. A ruhájának átvizsgálásakor 31 darab tasakot találtak, amelyekben kábítószergyanús fehér por volt.

G. Ferencet elfogták, előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség miatt, majd átszállították egy büntetés-végrehajtási intézetbe."

(Forrás: police.hu)

Borítókép: Youtube/PoliceHungary
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek