5 évnél régebbi cikk

Tényleg az élet a tét a legújabb túlélő valóságshow-ban
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Tényleg az élet a tét a legújabb túlélő valóságshow-ban

A Nébih valóságshow-jában a nagy kérdések: ki kel először? Ki fog élni?

Az állat nem játék és nem is egy tárgy, amit, ha megununk, akkor lerakjuk a polcra, hogy csendben porosodjon. Sajnos ez a szemlélet még nem mindenkinél tiszta, és húsvéthoz közeledve a nyuszitenyésztők forgalma újra ugrásszerűen megemelkedik. Aztán hogy néhány hónap múlva mi lesz a kiszolgált tapsifülesekkel, nem mást, mint néhány nagyra növő kérdőjel. Megbecsült házi kedvenc? Pörkölt vagy valahol a 81-es mentén eleresztett friss hús?  

A Nébih, hogy némi szemléletformálást és ismereterjesztést vigyen a böjti időszakba, "Túlélő tojások" művésznévvel ötletes valóságshow-t indított. Tény, hogy jelen esetben kisebb izgalmakkal tudnak csak szolgálni, és nem azon kell kattognunk, hogy egyeske vajon rámászik-e ketteskére a jacuzziban, esetleg hármaska lepöccinti-e valakinek a popsijáról a tojáshéjat, de ezek az izgalmak valóságosak, itt tényleg a lét a tét!

A beköltözésen már túl vannak a szereplők, csendben ücsörögnek a tojástartóban, az automata keltető melegében. Nekünk pedig nincs más dogunk, mint izgulni, hogy ki kel ki először? Hovatovább ki az aki meglátja a a napot, és ki marad örökre záptojás?  

És néhány érdekes technikai információ a valóságshow-ról: 

A keltető berendezés önműködő, így a tojások forgatása nem igényel emberi beavatkozást, ugyanakkor minden nap ellenőrzik azokat, és időnként át is világítják. Az elő stream folyamán a Nébih állatorvos és állattenyésztő szakemberei számos hasznos információt osztanak meg a tojások fejlődéséről, valamint a felelős állattartás fontosságáról. Olyan kérdésekre is válasz kaphatnak a nézők, mint például:

  • mi az a „kártojás”,
  • mi a különbség a tojás és a „szemes tojás” között,
  • 8 tojásból statisztikailag mennyi fog kikelni, vagy épp
  • a záptojás valóban képes-e felrobbanni, komoly kárt okozva ezzel.

Hogy emeljék a tétet, mi , nézők nevezhetjük el a tojásokat, illetve az abból kikelő kiscsibéket. Megtippelhetjük a csibék nemét, hogy melyik tojás kel ki elsőnek, lesznek kvízjátékok, szavazni pedig a Szabad a gazdi Facebook-oldalán lehet.

A kikelő kiscsibék esetében pedig nem lesz lutri a hogyan tovább: a Nébih gondos és rátermett gazdánál helyezi majd el őket. Nekik biztosított a happy end! 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek