5 évnél régebbi cikk

Már Vártalak néven nyit hamarosan pékség és közösségi tér a Fehérvári Pagony mellett
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Már Vártalak néven nyit hamarosan pékség és közösségi tér a Fehérvári Pagony mellett

Nem a Fehérvári Pagony bővül, hanem egy új közösségi tér épül a gyerekkönyv és játékbolt mellett. A tavasz végétől, nyár elejétől főképp pékségként üzemelő hely neve Már Vártalak lesz.

Egy ideje már épül a Fehérvári Pagony szó szerinti tőszomszédságában valami. Mivel a két épületet tényleg csak a fal választja el, kézenfekvőnek tűnt, hogy a város egyik legkedvesebb boltja bővül. Nem ez történik azonban, tudtuk meg a Pagony jelenlegi, és egyben az új hely jövőbeni tulajdonosától.

– A Már Vártalak alapvetően egy pékség lesz a Pagony szomszédságában – árulta el Csabai Dóra. – Egyszerre lesz ez egy pékség, kisbolt, kultúrtér vagyis egy klasszikus kis találkozóhelynek szánjuk. Ugyanúgy szervezünk majd ide író-olvasó találkozókat, ahogy tarot klubot, kenyérkészítő workshopokat, szobakoncerteket, de akár borvacsorákat is. Utóbbi kettőt leginkább a pénteki és szombati hosszabb nyitvatartások idejére képzeltük el. 

A tervek szerint tavasz végén, nyár elején nyitnak majd, de pontos időpontot csak akkor árul el, ha már látja a munkálatok végét. A beruházás egy része Európai Uniós támogatásból valósul meg, erről az épülő hely előtti tábla is árulkodik. 

– Ez egy konkrét pékműhely lesz, az ahhoz tartozó minden felszereléssel – folytatta a tulajdonos. – Nem fagyasztott dolgokat fogunk árulni, hanem helyben, frissen készül minden. Vagyis lesz dagasztónk, sütőnk, hűtőkamránk és nyújtónk is, ahogy az kell. Kizárólag adalékanyagoktól mentes, minőségi alapanyagokkal dolgozunk majd. 

Pénteken a Pagony Facebook-oldalán megjelent az első álláshirdetés is, a végén egy árulkodó hashtaggel (#márvártalak):

Mivel azonos a tulajdonosi kör, felmerült az is, hogy közös bejárata lenne a Pagonynak és az új helynek. Csabai Dóra és férje ugyanazt a profizmussal vegyített családias hangulatot képzeli el az új kultúrtérben is, amit az elmúlt közel öt évben meghonosítottak a Királysor és a Budai út kereszteződésében található mesebirodalomban.

A fő elv a Már Vártalakban is ugyanaz lesz, mint a Pagonyban: minőséget nyújtanak szakértelemmel kísérve, mindezt kedvességgel és odafigyeléssel. Nem titkolt céljuk ezen felül, hogy a fehérvári hétköznapokba visszacsempésszék a klasszikus polgári pékségek és kávéházak hangulatát. 

A tulajdonosok elképzelései szerint a két helynek lesznek kapcsolódási pontjai, például a nagyobb rendezvények esetén plusz teret biztosít majd a Már Vártalak a könyvesboltnak. Ettől függetlenül a Pagonyban biztosan nem árulnak a jövőben sem kávét és croissant-t, viszont a szomszédban lehet majd szakácskönyvet kapni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek